Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων από το WikiLeaks

Έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για..








..τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών, ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής οι New York Times.




Πάνω από 250.000 έγγραφα αναμένεται να αποκαλυφθούν σταδιακά στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που έχει γίνει ποτέ.

Όπως συνέβη νωρίτερα φέτος με τα ημερολόγια του Αφγανιστάν και του Ιράκ, τα έγγραφα θα δημοσιευτούν ταυτόχρονα στους New York Times, τον Guardian και το Spiegel. Στην αποκάλυψη δημοσιοποίηση συμμετέχουν αυτή τη φορά η El Pais και η Le Monde, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει πληροφορίες τη Δευτέρα.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει η αποκάλυψη, οι υπεύθυνοι του διαβόητου δικτυακού ανακοίνωσαν ότι ο λογαριασμός του στο Twitter δέχεται κυβερνοεπίθεση με την τακτική DoS (άρνηση παροχής υπηρεσιών, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος από αιτήματα σύνδεσης).

Την ίδια ώρα, τo αμερικανικό Πεντάγωνο επέκρινε το δικτυακό τόπο για την «απερίσκεπτη» διαρροή και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή των New York Times δείχνουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα εξακολουθούν να βασίζονται σε Σαουδάραβες χρηματοδότες.

Δείχνουν επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση είχε εξαπολύσει συντονισμένη κυβερνοεπίθεση ενάντιων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...