Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός στην Κρήτη για το «κόκκινο σκαθάρι»

«Συναγερμός» έχει σημάνει στα Χανιά για το κόκκινο σκαθάρι που καταστρέφει φοινικοειδή. Και αυτό γιατί το σκαθάρι που πρωτοεμφανίστηκε στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, τώρα έχει εξαπλωθεί στα δυτικά, σε βαθμό άκρως ανησυχητικό. Έχει εντοπιστεί σε όλο το βόρειο τμήμα του νομού Χανίων, από τις Καλύβες του Αποκόρωνα έως τον Δραπανιά της Κισάμου.









Για το λόγο αυτό, αρκετές περιοχές του νομού Χανίων έχουν χαρακτηριστεί "προσβεβλημένη ζώνη". Είναι οι Δήμοι Χανίων, Ακρωτηρίου, Ν. Κυδωνίας, Πλατανιά, Βουκολιών, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου, Μουσούρων, Αρμένων, Κολυμπαρίου και Κισάμου.


Ο αρμόδιος αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισήμανε ότι το σκαθάρι "καταστρέφει δυστυχώς τα φοινικοειδή του Νομού. Εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς. Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των φοινικοειδών σε συνεννόηση με τους Δήμους να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και να είναι σε συνεχή επαφή με το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Νομαρχίας Χανίων".

Σήμερα το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για την "παρεμπόδιση της εξάπλωσης" και την "καταπολέμηση του ρυγχοφόρου των φοινικοειδών".

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...