Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι αλήθεια των αριθμών για το κάπνισμα...

Κάθε δέκα δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του εξαιτίας νόσων που σχετίζονται με το κάπνισμα. Κάθε χρόνο, πάνω από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα υγείας στον πλανήτη.
Η χώρα μας διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση προϊόντων καπνού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου. Ήδη, από την 1η Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω της νέας εξειδικευμένης ιστοσελίδας που λειτουργεί από σήμερα, 29 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://web.ana-mpa.gr/nosmoking» (Απλώς δεν καπνίΖΩ), συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, τους τρόπους απεξάρτησης και τα κέντρα διακοπής του τσιγάρου. Επίσης, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και την αξία της άσκησης στην καθημερινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...