Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πελάτης του Μέσι ο Ρονάλντο!

Η σύγκριση μεταξύ των δύο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αρκετές φορές. Αρχίσει και χάνει το ενδιαφέρον της όμως, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά οι «κόντρες» είναι ανοιχτές σε πολλά επίπεδα.




Αγωνιστικά υπάρχει μια σύγκριση, αν και ο Αργεντινός μάγος του έχει πάρει την ταυτότητα του Πορτογάλου, αφού η ομάδα του δείχνει να είναι ανήμπορη να κοντράρει τους Καταλανούς. Όμως εξωαγωνιστικά δεν συγκρίνονται οι δύο από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια.

Ο Μέσι είναι υπόδειγμα για τα παιδιά, ένα σωστό πρότυπο ενός αθλητή και δη για αυτούς που παίζουν μπάλα... Παίζει κυρίως για την ομάδα -αν και αρκετές φορές προσπαθεί με ατομικές ενέργειες να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, δικαιολογημένα λόγω... στόφας- , βγάζει πολλές ασίστ και πανηγυρίζει σαν παιδί με τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη, ο Ρονάλντο κάνει σαν τρελός για να βγει πρώτος σκόρερ. Όταν οι συμπαίκτες του κερδίζουν πέναλτι, αν δεν τον αφήσουν να εκτελέσει, αυτός ούτε καν κοιτάει την εκτέλεση και φυσικά δεν πανηγυρίζει μαζί τους.

Όσο για την προσωπική ζωή, ο Leo έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, πρόσφατα έχτισε ένα πάρκο για παιδάκια δίπλα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, συμμετέχει σε καμπάνιες για άρρωστα παιδιά και αρκετά άλλα, ενώ σύντροφοό του είναι η φίλη του από την παιδική του ηλικία από τη γειτονιά του στην Αργεντινή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κλασικός νεόπλουτος πλέι μπόι. Γυρνάει σε πολυτελή κλαμπάκια, έχει εμφανιστεί σε διάφορα ροζ περιοδικά με ιερόδουλες και μοντέλα, ενώ είναι πατέρας ενός παιδιού του οποίου τη μητέρα πλήρωσε για να αφήσει επάνω του εξ ολοκλήρου την κηδεμονία του και να μην εμφανιστεί πουθενά, μια και δεν ήθελε να έχει πλέον σχέσεις μαζί της...

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Μέσι μπορεί να μη σκόραρε απόψε, είχε όμως δύο ασίστ ενώ έχει σκοράρει 7 γκολ απέναντι στη Ρεάλ... Ο Ρονάλντο απέναντι στην Barça... κανένα!!!

Αυτό που αποτελεί είδηση είναι ότι δεν σκόραρε απόψε ο Αργεντινός, γιατί με τα επιτεύγματά του απέναντι στη «Βασίλισσα» και το γεγονός ότι σκοράρει τα τελευταία 10 συνεχόμενα παιχνίδια από 1 ως 3 γκολ… όλοι περίμεναν να βρει δίχτυα και απόψε.

Τέλος, στο παρακάτω γράφημα (στο photo gallery) μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία και των δύο στις τελευταίες δύο χρόνιες.

Με τη σειρά είναι: Παιχνίδια, Γκολ, Ασίστ, Σουτ, Σουτ στην Εστία, Πετυχημένες πάσες, Αποτυχημένες πάσες.

Όσο για τις ανοιχτές «προσωπικές υποθέσεις» των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του σημερινού ντέρμπι... πολλά εξηγούν τη συμπεριφορά κάποιων στην αποψινή κόντρα

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Πουγιόλ και Τσάβι: Στον τελικό του Champions League του 2009 η Μπαρτσελόνα είχε ήδη πάρει την ταυτότητα της Μάντσεστερ και αυτό φαίνεται να μην άρεσε στον Ρονάλντο, που έκανε ένα πολύ βρόμικο φάουλ και άφησε τον Πουγιόλ στο χορτάρι να σφαδάζει. Ο Τσάβι έτρεξε πάνω του σπρώχνοντάς τον και φωνάζοντας «Είσαι τρελός; Τι κάνεις;».

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Ινιέστα: Στο τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ο Ντιαρά έκανε ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Ινιέστα και ο Κριστιάνο πήγε στον Ινιέστα λέγοντάς του ότι βούτηξε. Εκείνος, αν και από τους πιο ήρεμους ποδοσφαιριστές των ισπανικών γηπέδων, πήγε προς τον Ρονάλντο και του έκανε νόημα να σκάσει. Μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει: «Ο Ρονάλντο δεν είναι ο πιο κατάλληλος να μιλήσει σε μένα για βουτιές...»

Μουρίνιο vs Γκουαρντιόλα: Στο τελευταίο παιχνίδι που ήταν αντίπαλοι, ο Πορτογάλος πλησίασε τον Καταλανό και του είπε ότι έτσι είναι εύκολο να κερδίζεις, εννοώντας ότι ο διαιτητής ευνοούσε τους Μπλαουγκράνα.

Τσάβι vs Μουρίνιο: Μετά το τέλος του Ίντερ-Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι πλησίασε τον Πορτογάλο και του είπε: «πώς σου φάνηκε ο διαιτητής;» και εκείνος του απάντησε «Γιατί δεν με ρωτάς για τον διαιτητή του Τσέλσι-Μπαρτσελονα;»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...