Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΕ προειδοποιεί την Ιταλία για τα σκουπίδια

Νέα προειδοποιήση εκδόθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ιταλία, η οποία κινδυνεύει να πληρώσει τεράστια πρόστιμα για την αποτυχία της να διαχειριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή της Καμπανίας και να τηρήσει τη σχετική συμφωνία.

Στις αρχές της εβδομάδας, επιθεωρητές από το επιχειρησιακό σκέλος της ΕΕ ταξίδεψαν στη Νάπολη, την πρωτεύουσα της Καμπανίας και πιστοποίησαν ότι... η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια.

" Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, γιατί θα απαιτηθούν πολλά χρόνια ακόμα για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα απορρίμματα που παράγονται στην Καμπανία - 7.200 τόννοι ημερησίως- πρέπει να τύχουν της κατάλληλης διαχείρισης για να αποτραπούν περαιτέρω κρίσεις" δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για το Περιβάλλον Γιάνεζ Ποτότσνικ.

" Με την έλλειψη ενός ουσιαστικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων για την Καμπανία... η επιτροπή υποχρεούται να στραφεί σταδιακά προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που το πιθανότερο είναι ότι θα επιβάλει πρόστιμα" συνέχισε ο Ποτότσνικ.

Τέλος ο επίτροπος περιβάλλοντος ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να εφαρμόσουν ένα νέα τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων με τη "διαδικασία του κατεπείγοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...