Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αρχηγός πρωτιάς o Τζιμπρίλ!

Κάτι τέτοιες εμφανίσεις, όπως η χθεσινή στην Κέρκυρα όπου Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 με δύο δικά του γκολ, ήταν η αιτία που οδήγησαν τον Νικόλα Πατέρα να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τζιμπρίλ Σισέ. Καταλυτική η είσοδος του Κατσουράνη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 61’ και βοήθησε τους «πράσινους» να πατήσουν κορυφή.


Δύο φορές είχε ταξιδέψει στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός κατά το παρελθόν και είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες, στο πρώτο παιχνίδι όμως του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήθελε να σπάσει αυτή την κακή παράδοση. Η ευκαιρία μοναδική να ξαναπιάσει κορυφή μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι killer επιθετικός και με δύο γκολ στο 79’ και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Όλα φυσικά θα ήταν διαφορετικά αν δεν έκανε την κίνηση-ματ στο 61’ ο τεχνικός του «τριφυλλιού». Στο σημείο εκείνο ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τον Κώστα Κατσουράνη, αφού έβλεπε πως η «οχυρωμένη» Κέρκυρα στεκόταν πολύ καλά. Ο Έλληνας μέσος έκανε άψογα τη δουλειά του και με βαθιές μπαλιές στον άξονα προξένησε πολλά προβλήματα στο δυνατό, αλλά αργό αμυντικό δίδυμο των «Φαιάκων», με τον Σισέ να τα εκμεταλλεύεται στο έπακρον.

Ένα γκολ ανά αγώνα!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έφτασε τα δώδεκα γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, δηλαδή ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Συνολικά ο Γάλλος εκτελεστής έχει 35 γκολ στο πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος με τον Παναθηναϊκό και αυτό φυσικά είναι η καλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο στη θέση του. Το χθεσινό ματς, μάλιστα, ήταν το 12ο παιχνίδι στη συγκεκριμένη διοργάνωση στο οποίο ο Σισέ πέτυχε από δύο γκολ. Τα προηγούμενα «δίδυμα» φέτος για τον σπουδαίο επιθετικό του «τριφυλλιού» είναι με Ολυμπιακό, Καβάλα, Ηρακλή, Εργοτέλη. Πέρυσι πέτυχε από δύο γκολ σε επτά ματς, με Εργοτέλη, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Πανιώνιο (δύο φορές), Λάρισα (δύο φορές).

Θέλει δουλειά

Τα παιδαριώδη λάθη των Καντέ και Μπουμσόνγκ, μετά το πρώτο γκολ των «πρασίνων» δεν μπορούσε να πιστέψει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίες έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Τα πρώτα στοιχεία που έδειξαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιο επιθετική τάση, η οποία αυξανόταν με την πάροδο των λεπτών.

Κάκωση ο Μαρίνος

Μία κάκωση στο αριστερό γόνατο αποκόμισε ο Στέργος Μαρίνος, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής στην Αθηνά θα δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...