Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τι είχες Άλμπερτ (Ριέρα); Τι είχα πάντα!

Αποτελεί είδηση ο τραυματισμός του Ριέρα; Το gazzetta.gr έψαξε το ιστορικό του Ισπανού και αναλύει γιατί δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, μια και ήταν η πέμπτη θλάση τους τελευταίους 13 μήνες!



Μπορεί αυτός ο τραυματισμός να είναι ο πρώτος του στον Ολυμπιακό, όμως ως παίκτης της Λίβερπουλ είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από θλάσεις. Οι λάτρεις της Premier League πιθανότατα δεν ένιωσαν έκπληξη από τον νέο μυϊκό τραυματισμό του Ίβηρα μεσοεπιθετικού. Ειδικά την τελευταία του σεζόν στο αγγλικό λιμάνι, οπότε κι έκανε συνολικά 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κυρίως στην αρχή και στο τέλος της περιόδου, όπως θα διαπιστώσετε…

Ο Ριέρα είχε βρεθεί πέρυσι τέσσερις φορές νοκ άουτ από θλάσεις σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Στις 15 Οκτωβρίου 2009 είχε υποστεί τον πρώτο του μυϊκό τραυματισμό στους οπίσθιους μηριαίους. Στις 12 Νοεμβρίου ακολούθησε μια ακόμα θλάση. Στις 15 Δεκεμβρίου κι άλλη. Στις 5 Φεβρουαρίου ήρθε η τέταρτη και φαρμακερή. Ο Ριέρα φαίνεται πως απέκτησε ευπάθεια και δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να διαπιστώσεις ότι απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί, ώστε να μην συνεχιστούν οι θλάσεις που θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Ολυμπιακού.

5 Αυγούστου 2009
Η σεζόν 2009-10 δεν ξεκίνησε καλά για τον πρώην άσο των Εσπανιόλ και Μάντσεστερ Σίτι. Στις 5 Αυγούστου του 2009, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν υπέστη διάστρεμμα σε φιλικό της Λίβερπουλ με την Λιν. Ο Ράφα Μπενίτεθ καθησύχασε για το ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή. Και ασφαλώς αυτός ο τραυματισμός δεν είχε να κάνει με εκείνους που ακολούθησαν και ήταν καθαρά μυικοί…

15 Οκτωβρίου 2009
Μόλις δύο μήνες μετά το πρώτο χτύπημα, ο Ριέρα στάθηκε άτυχος στις 15 Οκτωβρίου του 2009 καθώς υπέστη μυικό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο και χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες. Η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη...

12 Νοεμβρίου 2009
Μετά από απουσία ενός μήνα, ο άσος του Ολυμπιακού επέστρεψε και έπαιξε στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπέρμιγχαμ (2-2) στο «Ανφιλντ». Μόλις 45' λεπτά μετά είχε πάθει υποτροπή στον ίδιο τραυματισμό και έμεινε εκ νέου έξω για διάστημα 3-4 εβδομάδων!

15 Δεκεμβρίου 2009
Τον Δεκέμβριο τα προβλήματα συνεχίστηκαν, με τον Ριέρα να τελειώνει το 2009 εκτός δράσης, ξανά με μυικό τραυματισμό! Ο τελευταίος (για το έτος) κράτησε τον Ισπανό νοκ άουτ μέχρι τον Ιανουάριο, για να επιστρέψει ο εφιάλτης, έναν μήνα μετά.

5 Φεβρουάριου 2010
Τα πλήγματα δεν έλεγαν να σταματήσουν για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό ούτε μέσα στη νέα χρονιά. Στις 5 Φεβρουάριου παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα στον ιγνυακό τένοντα, που τον έθεσε μάχης.

27 Νοεμβρίου 2010
Μετά από 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, στις οποίες δεν παρουσίασε κανένα μυικό πρόβλημα, παθαίνει στο 19ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ θλάση β’ βαθμού που δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους πριν την έλευση του 2011!

Άραγε ο ιατρικός φάκελος που έψαξε και βρήκε το gazzetta.gr , ήταν εις γνώση του Ολυμπιακού; Το ζητούμενο πλέον για τον Ισπανό παίκτη είναι να γυρίσει στα γήπεδα και να παραμείνει υγιής γιατί ο ιατρικός του φάκελος δείχνει ότι η κατάστασή του απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή από άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που παθαίνουν θλάση...

Στη photo gallery ακολουθούν βρετανικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στους τραυματισμούς του Ριέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...