Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ : Λουκέτο σε ιστοσελίδες με μαϊμούδες και πειρατική μουσική

Ογδόντα δύο διαδικτυακούς τόπους που προωθούσαν προϊόντα – απομιμήσεις, κυρίως κινεζικής προέλευσης, πειρατική μουσική και ταινίες «έκλεισαν» χθες οι ΗΠΑ.








Οι διαδικτυακοί τόποι που έκλεισαν είχαν ονομασίες όπως handbagcom.com (γυναικείες τσάντες), mydreamwatches.com (ονειρεμένα ρολόγια), ή torrent-finder.com (για το παράνομο «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής) και προσέφεραν ένα ευρύ φάσμα από καταναλωτικά προϊόντα, από ρούχα, γυαλιά και αξεσουάρ έως παράνομα DVD και CD-Rom.

«Η πώληση απομιμήσεων αμερικανικών εταιρειών αποτελεί κλοπή της δημιουργικής εργασίας, κοστίζει στην οικονομία μας, στην αγορά εργασίας και στον κύκλο εργασιών και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των αμερικανών καταναλωτών», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Τζον Μόρτον.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επανεμφάνισης αυτών των ιστοτόπων με διαφορετική ονομασία, ο Μόρτον τόνισε πως πιθανώς μπορεί να αναστηθούν «με ονόματα από διαφορετικές τοποθεσίες», αλλά αυτό «θα απαιτήσει χρόνο για να ξαναποκτήσουν την προηγούμενη κυκλοφορία τους».
Η κατάσχεση των domain name αυτών των ιστοσελίδων, κατόπιν δικαστικής διαταγής, αποτελεί τη δεύτερη φάση επιχείρησης που ξεκίνησε τον Ιούνιο με το κλείσιμο εννέα άλλων ισοτόπων που προσέφεραν πειρατικές ταινίες.

Προτού προσφύγουν στη βοήθεια της δικαιοσύνης, τα αμερικανικά τελωνεία είχαν παραγγείλει προϊόντα από τους ιστότοπους αυτούς για να διαπιστώσουν εάν επρόκειτο για απομιμήσεις.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...