Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ένωση γυναικών κατά της Αντζελίνα Τζολί

Για άγνοια κατηγορεί μια ένωση γυναικών θυμάτων σεξουαλικής βίας στη Βοσνία την Αντζελίνα Τζολί όσον αφορά την ταινία που σκηνοθετεί η διάσημη ηθοποιός που πραγματεύεται έναν έρωτα κατά τη διάρκεια του πολέμου.






«Η άγνοια της Αντζελίνα Τζολί έναντι των θυμάτων μας δίνει το δικαίωμα να ανησυχούμε και να έχουμε πολλές αμφιβολίες για το σενάριο όπως εξελίσσεται η ιστορία στην ταινία», είπε σε ανακοίνωσή της η ένωση "Γυναίκες θύματα του πολέμου".

«Βαθύτατα ανήσυχα» δήλωσαν τα μέλη της ένωσης μέσω επιστολής στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται, το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έχει γυριστεί στην Ουγγαρία καθώς ύστερα από προβλήματα που προέβαλλε η Βοσνία εξαιτίας της πίεσης που άσκησε η Ένωση γυναικών θυμάτων του πολέμου. Στη Βοσνία έχουν «τραβηχτεί» μόνο σκηνές με πανοραμικά πλάνα με τη Τζολί μάλιστα να απουσιάζει.

Η ταινία πραγματεύεται μια ιστορία αγάπης κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου ανάμεσα σε ένα Σέρβο δεσμοφύλακα σε στρατόπεδο κρατουμένων και μια Μουσουλμάνα φυλακισμένη.

Η Τζολί από την πλευρά της προσπάθησε να συναντηθεί με τις γυναίκες της Ένωσης για να τους εξηγήσει την ταινία ωστόσο δεν το δέχτηκαν. Επίσης αρνήθηκαν την πρόσκληση της Τζολί να την επισκεφθούν στην Ουγγαρία.

"Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν εδώ, στη Βοσνία και εάν θέλει μπορούμε να συναντηθούμε μαζί της εδώ", είπε η πρόεδρος της ένωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...