Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σισσέ - Διαμαντίδης: τα 2 προβλήματα του Παναθηναϊκού!

Ο Τζιμπρίλ Σισσέ σε 12 αγωνιστικές έχει πετύχει 12 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά, είναι αυτός που, ακόμα και όταν η ομάδα δεν αποδίδει υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο (που, εδώ που τα λέμε, είναι πολύ συχνό φαινόμενο), τη γλυτώνει από τα δύσκολα, σκοράροντας. Αποτελεί, αυτή τη στιγμή, τον πιο φορμαρισμένο παίχτη του Παναθηναϊκού και ίσως και ολόκληρης της Super League και αποδυκνύει σε κάθε αγωνιστική ότι ΑΠΟΛΥΤΩΣ δίκαια φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού!


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι με διαφορά επίσης ο πιο φορμαρισμένος παίχτης της ομάδας, το πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό "πολυεργαλείο" που έχει στα χέρια του ο Ομπράντοβιτς! Σε κάθε αγώνα, η απόδοσή του επηρεάζει καταλυτικά το αποτέλεσμα, κάτι που φαίνεται έντονα όταν γίνεται αλλαγή. Δεν είναι τυχαία. άλλωστε, τα 34(!!) λεπτά που παίζει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα! Ένα νούμερο που στο σύγχρονο μπάσκετ είναι σχεδόν απαγορευτικό για οποιονδήποτε παίχτη!

Θα μου πείτε τώρα, τί τίτλος είναι αυτός?? Από πού και ως πού είναι τα 2 προβλήματα του Παναθηναϊκού, αφού είναι οι δύο καλύτεροι παίχτες του??

Η απάντηση είναι απλή. Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του Παναθηναϊκού δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν (ειδικά το μπάσκετ) όσο παίζουν Σισσέ και Διαμαντίδης. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει αν κάποιος απ'τους δύο σταματήσει να παίζει. Αν, δηλαδή, τραυματιστεί. Είναι ένα ενδεχόμενο που, ειδικά στο ποδόσφαιρο είναι πολύ πιθανό! Αλλά και στο μπάσκετ, η συσσωρευμένη καταπόνηση απ'τα ατελείωτα παιχνίδια μπορεί να προκαλέσει φθορά. Σε μια τέτοια περίπτωση, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι μεγάλο! Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα μείνει με τις κακές εμφανίσεις, χωρίς να μπορεί να "λυτρωθεί" απ'το γκόλ του Γάλλου, με αποτέλεσμα να πάνε χαμένες όλες οι, μέχρι τώρα, προσπάθειές του για διατήρηση του νταμπλ.
Αλλά και στο μπάσκετ, παρόλο που η συνολική ποιότητά της ομάδας είναι πολύ καλύτερη αντιστοίχως με αυτή του ποδοσφαίρου, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Θα αναγκαστεί να αρκεστεί στις υπηρεσίες του Καλάθη ως βασικό play-maker, που όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα ούτε καν να πλησιάσει την απόδοση του "Μητσάρα" και στους Τέπιτς, Σάτο, Νίκολας που όμως, κανένας απ'τους τρεις δεν είναι "καθαρός" άσσος.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι μέχρι να βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες των δύο σταρ - πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο σ'αυτή τη χρονική περίοδο - δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού και έτσι θα καταφέρει η ομάδα του Παναθηναϊκού αφενός να διατηρήσει το νταμπλ και αφετέρου να πετύχει το 3ο Triple Crown!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...