Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα, η κατάθεση του οποίου αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η τρόικα στην κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων, προκειμένου να καταβληθεί κανονικά και η τέταρτη δόση του δανείου τον Μάρτιο.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να βελτιωθεί... ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφενός για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και αφετέρου για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν και ορισμένα από τα μέτρα που αποφασίσθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% και η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις τουριστικές υπηρεσίες και στα φάρμακα. \

Επίσης, το νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνει μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομής (σ.σ. αναστολή πόθεν έσχες για αγορά πρώτης κατοικίας). Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπου θα προβλέπουν την κατάργηση δεκάδων εφοριών σε όλη την χώρα.

Τέλος, στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την ταχύτερη εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων καθώς με το ισχύον σύστημα παρατηρούνται καθυστερήσεις και χάνονται έσοδα δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...