Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τα μάθατε τα νέα ?

Στη 15η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως κατατάχθηκε η Τουρκία. Κριτήριο, το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος. Να μη ρωτήσουμε τη θέση που κατέλαβε η Ελλάδα και συγχυστούμε...




Πληροφοριακά, ανάμεσα στις χώρες που προηγούνται της Τουρκίας περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ρωσία. Πρώτες των πρώτων οι ΗΠΑ και η Κίνα, βεβαίως βεβαίως.

Η οποία Κίνα λέγεται ότι μείωσε κατά 10% τις θανατικές ποινές που είχε επιβάλει από το 2007, επανεξετάζοντάς τες και διαπιστώνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή των μελλοθανάτων ήταν ανεπαρκή. Για σκεφτείτε όμως πόσοι έχουν οδηγηθεί ως σήμερα στην ηλεκτρική καρέκλα άδικα, με ανεπαρκή στοιχεία...

Πάντως, η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι και εφέτος η μακρινή ασιατική χώρα εκτέλεσε χιλιάδες κατάδικους. Το Ιράν, που έρχεται δεύτερο παγκοσμίως σε αριθμό εκτελέσεων, θανάτωσε (μόλις) 388.

Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα; Ενώ οι ειδικοί δεν μπορούν να αποφασίσουν, μελέτη που δημοσιεύεται σε έγκυρη ιατρική επιθεώρηση αποδίδει το 1% των θανάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στο παθητικό κάπνισμα. Οπότε, υπάρχει.

Επιπλέον, από τους 600.000 ανθρώπους που πεθαίνουν ετησίως εξαιτίας του καπνού των θεριακλήδων, οι 165.000 είναι νήπια!

Θα το κάνω χειρότερο- αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον θάνατο 165.000 μωρών. Προσθέτοντας στα αθώα θύματα και τους θανάτους 5,1 εκατομμυρίων ενεργών καπνιστών, το σύνολο φτάνει στους 5,7 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο.

Κόψτε το το ρημάδι!

Κατάφωτα τα πολυκαταστήματα του Λονδίνου και πανέτοιμα να υποδεχτούν τους χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Βρετανίας για τα Χριστούγεννα. Απομένει να δούμε αν οι προσδοκίες των καταστηματαρχών για μεγάλα κέρδη θα ευοδωθούν και στην εποχή της μεγάλης κρίσης.

Θα ευοδωθούν, λέει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στη χώρα, της Τesco, και προβλέπει ότι τα εφετινά Χριστούγεννα θα είναι από τα πλέον κερδοφόρα.

Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση; (Παρεμπιπτόντως, αν ανήκετε στους... καλοπερασάκηδες που θα προτιμήσουν τη νεφοσκεπή Λόνδρα, επισκεφτείτε το ντελικατέσεν στο ισόγειο του Ηarrods.

Πρόκειται για τον Παράδεισο του καλοφαγά!).

Κύριε διευθυντά
«Επί εβδομήντα χρόνια σκύβω το κεφάλι και περιμένω, με τους επιζήσαντες του Εμφυλίου, να έλθει η στιγμή όπου τα αναγεννητικά ριζίδια θα αποτινάξουν κάθε νόθο σύστημα ξένης εξάρτησης για να ρίξουν σπορά ιδεών, ήθους και πατριωτισμού, αυτό που λέγεται πάντα Ρωμιοσύνη» είπε ο εθνικός μας... ογδονταπενταετής έφηβος Μίκης Θεοδωράκης. Για να με συγκινήσει με τον έμπλεο οραμάτων και προσδοκίας, καθώς και ουσιαστικά πατριωτικό λόγο του.
Εναν λόγο που ακόμη και αν είναι «δονκιχωτικός», περιέχει την «υγρασία», το όνειρο, την πνευματικότητα που λείπουν σήμερα από μια κοινωνία «στεγνή», βαθιά ναρκωμένη, αποστειρωμένη. Αξιος εστί!
Μετά σεβασμού ΠΑΝΔΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...