Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Έλληνες, κάντε κουράγιο για 15 χρόνια»

Καλό κουράγιο με τον τρόπο του ευχήθηκε στους Ελληνες χθες, μετά τον Ολι Ρεν, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιταλός Τομάσο Πάντοα-Σιόπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος έχει παιδιά 15 χρονών μπορεί να τους πει ότι... στα 30 τους η Ελλάδα θα προχωρεί δυναμικά.




Tουλάχιστον 10-15 ακόμηχρόνια λιτότητας μας περιμένουν πριν βγούμε από το τούνελ και επανέλθουμεσε μια περίοδο ευμάρειας, υπολόγισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, μιλώντας σε συνέδριο τουΕλληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα. ∆ενθα είμαστε, βεβαίως, είπε, όλα αυτά τα χρόνια «στην εντατική». Η επείγουσα φάση θα περάσει ίσως σε τρία χρόνια, αλλά θα παραμείνουμε «στο νοσοκομείο» για πολύ καιρό ακόμη.

«Ο μήνας του μέλιτοςμε το ∆ΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση δενπρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθησηότι η σελίδαγύρισε. Είναι θέμα ετών, όχι μηνών», παρατήρησε.

Σε ανάλογομήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πει λίγο νωρίτερα ότι ναι μεν το Μνημόνιο δεν θα παραταθεί μετά το 2013, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αίρονται οι υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως μέλος της Νομισματικής Ενωσης του ευρώ. Ναι μεν, είπε, μετά το 2013 θα υπάρξει «μια μεγαλύτερηάνεση που θα επιτρέψει να μοιραστεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους ασθενέστερους», αλλά ηχώρα θα είναι συνεχώς υποχρεωμένη να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, αν θέλει να ελέγξει τη βόμβα του δημοσίου χρέους. «Μιαχώρα που έχειτο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει την πολυτέλεια να πει “τελειώσαμε”», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...