Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα... σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης θα παρακολουθήσουν τα κορίτσια των σχολείων της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να γνωρίζουν πότε και πώς να λένε «όχι», όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα κατά της Βίας εναντίον Γυναικών...
κυβερνητικοί φορείς της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν τον σχεδιασμό τους, σύμφωνα με τον οποίο τα κορίτσια από την παιδική ηλικία θα διδάσκονται και θα διαπαιδαγωγούνται σχετικά με σεξουαλικές συμπεριφορές, ώστε να μην γίνονται θύματα κακοποίησης και βίας.

Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού υποστηρίζουν πως τα κορίτσια που θα διδάσκονται την ανάγκη για υγιείς σχέσεις σε νεαρή ηλικία, θα μεταφέρουν αυτήν τη γνώση στην ενήλικη ζωή τους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προστασία γυναικείων δικαιωμάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί υποστήριξαν ότι θα καταργήσουν και τις διαφημίσεις με σεξιστικό περιεχόμενο, που εκμεταλλεύονται το γυναικείο σώμα ή που έχουν υπονοούμενα σεξ και βίας.

Υπό τον τίτλο «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών», η στρατηγική που προωθεί το υπουργείο Παιδείας περιέχει πολλές προτάσεις, ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών με κάθε τρόπο και να καλύπτει όλα τα νομοθετικά κενά.

Προτείνεται μάλιστα, ο άνδρας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, να απομακρύνεται από το σπίτι του, ακόμη κι αν δεν υπάρχει καταδίκη εναντίον του.

Αυτό που προκαλεί αντιδράσεις και θεωρείται αμφιλεγόμενο θέμα, ωστόσο, είναι η πραγματοποίηση μαθημάτων στα σχολεία προκειμένου τα νεαρά κορίτσια να ενημερωθούν σχετικά με το συναινετικό σεξ, ώστε να γνωρίζουν πώς να προφυλαχθούν σε περιστατικά βίας και κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής ήδη τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης περιλαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και για τον αντίκτυπο που έχουν στη ζωηρού ανθρώπου τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα φάρμακα., καθώς και για τη διατροφή, την εικόνα που πρέπει να έχουν για το σώμα τους, την προσωπική ασφάλεια, τον σεβασμό.

Τώρα, το υπουργείο Παιδείας της Μ. Βρετανίας, στο πλαίσιο της «πρώιμης επέμβασης», προωθεί μαθήματα όπου οι κοπέλες θα γνωρίσουν τη σημασία της συναίνεσης προτού κάνουν σεξ με κάποιον σύντροφο. Δεν υπάρχει καόμη κάποια οριστική απόφαση από ποια ηλικία θα αρχίσουν αυτού του είδους τα μαθήματα, καθώς οι Σύλλογοι Γονέων αντιδρούν με το επιχείρημα ότι «τα παιδιά πρέπει να μείνουν παιδιά και δεν χρειάζεται από την τρυφερή και αθώα ηλικία να ενημερώνονται για θέματα ενηλίκων».

«Κάποια παιδιά μπορεί να φοβηθούν και να μην κατανοήσουν τον ρόλο αυτών των μαθημάτων ούτε το περιεχόμενό τους, Μπορεί να καταστρέψει τη ζωή τους και να ζουν μέσα στον φόβο. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να καταστρέφει την παιδική ηλικία όλων των παιδιών και να αφήσουν ήσυχα τα σχολεία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

Οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών προτείνουν οι άνδρες που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία, να απομακρύνονται από το σπίτι για τέσσερις εβδομάδες, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την ενοχή τους.

Από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αρχίσει να εφαρμόζεται ένα δοκιμαστικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίοι οι ύποπτοι για άσκηση βίας θα απαγορεύεται να πλησιάσουν το υποτιθέμενο θύμα για 48 ώρες, ενώ το δικαστήριο θα αποφασίζει αν η εντολή θα ισχύσει για 14 έως και 28 ημέρες.

Στη Μεγάλη Βρετανία περισσότερες από μία στις τέσσερις γυναίκες γίνονται θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάποια στιγμή στη ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...