Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δικαίωμα στην αισιοδοξία

Άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας πνέει στον Παναθηναϊκό. Η νίκη επί του Ηρακλή με 4-2, η εμφάνιση της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ιδιαίτερα μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα, η… μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας το λιγότερο για 24 ώρες, αλλά και η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι αρκετοί λόγοι για να χαμογελούν και να ελπίζουν όλοι στις τάξεις των «πρασίνων».

Ένα βράδυ Σαββάτου που προδιαγραφόταν «μαύρο» όταν οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 και ο κόσμος αποδοκίμαζε έντονα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μετατράπηκε σε πανηγυρικό με τα τέσσερα τέρματα που έφεραν την ανατροπή.

Μία νέα μέρα ξημερώνει για τον Παναθηναϊκό, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στο τιμόνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός που συμφώνησε χθες για ενάμιση χρόνο και έζησε από κοντά τη νίκη επί του Ηρακλή, πιάνει από σήμερα δουλειά στην Παιανία και θα κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» έδωσε στον 64χρονο προπονητή την ευχέρεια να μην καθίσει στον πάγκο στο επερχόμενο ματς, καθώς η «Μπάρτσα» δεν ενδείκνυται για το ντεμπούτο του, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται και εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ήδη παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες της ομάδας σε DVD και βλέποντας και δια ζώσης το χθεσινό ματς έχει σχηματίσει καλή άποψη για το δυναμικό της ομάδας. Εκεί που θα εστιάσει στη δουλειά του, είναι η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, οι αυτοματισμοί στην ανάπτυξη και η εξάλειψη των «νεκρών» διαστημάτων στο παιχνίδι της.

Και τώρα «Μπάρτσα»

Η πρόκριση στους «16» του Champions League φαντάζει μακρινός στόχος, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να εξαντλήσει την τελευταία πιθανότητα για αυτόν ή τουλάχιστον για την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στους «32» του Europa League. Η Μπαρτσελόνα έρχεται στην Αθήνα με φόρα από το 8-0 επί της Αλμερία και λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου», αλλά δεν θα χαριστεί στους «πράσινους» καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο παιχνίδι αυτό δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γιώργου Καραγκούνη, ενώ ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να επανεμφανιστούν ο ανέτοιμος Σεμπαστιάν Λέτο και ο Σίντνεϊ Γκοβού που αποτελεί ξένο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...