Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το «χταπόδι» ο Διαμαντίδης

Η εξαιρετική απόδοση του Νικ Καλάθη στο ματς με την Εφές Πίλσεν είναι βήμα προόδου για τον 21χρονο. Όμως ο μικρός έχει πολλά ψωμιά να φάει για να φθάσει ψηλά και όσον αφορά στην φετινή χρονιά του Παναθηναικού ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ θα πάρει έλεγχο με άριστα το δέκα, μόλις αρχίζει και δείχνει σταθερότητα και δη καλό πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς.
 

Χθες στο Μιλάνο το πρόσημο ήταν αρνητικό για τον πρώην παίκτη του πανεπιστημίου της Φλόριντα. Τα δύο του λάθη, όμως, δεν τα πλήρωσε ο Παναθηναικός, καθώς ξεπρόβαλλε σαν σούπερμαν από τον πάγκο ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Καλάθης πήρε τον δρόμο για τον πάγκο, ο Μήτσος έπιασε ξανά δουλειά, «εξαφάνισαν» την μπάλα με τον Μπατίστ και το 64-67, που είχαν πλησιάσει οι Ιταλοί, πήγε περίπατο.

Ο Διαμαντίδης αποδείχθηκε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά πως μαζί με τον Ομπράντοβιτς είναι εκείνοι, που κάνουν την διαφορά στους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο 30χρονος γκαρντ κάνει στο παρκέ πράγματα, που φαίνονται κι άλλα πολύ περισσότερα, που δεν είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού. Η πάσα του μόλις πέσει πάνω του δεύτερος παίκτης είναι εκπληκτική, βλέπει τον ελεύθερο συμπαίκτη του χωρίς να ….βλέπει. Ξέρει ανά πάσα στιγμή, που βρίσκονται τα άλλα τέσσερα μέλη της πεντάδας, έχει τον έλεγχο της επίθεσης της ομάδας του απόλυτα.

Στη δε άμυνα αλλοιώνει φάσεις, κλέβει μπάλες, κάνει τον προπονητή που και που, άλλες φορές δικαιολογημένα, άλλες όχι, στην προσπάθειά του να δείξει τα σωστά στους άλλους παίκτες του Παναθηναικού. Είναι ο άνθρωπος-χταπόδι, εκείνος, που δεν του ξεφεύγει τίποτα.

Οι «πράσινοι», όμως, για να κατακτήσουν και τους τρεις στόχους  χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα. Και επειδή ο Ομπράντοβιτς ξέρει ότι Καλάθη, Τέπιτς ακόμη τουλάχιστον δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης, εφαρμόζει άλλα κόλπα. Βάζοντας τους παίκτες του να πρεσάρουν στα 3/4, τοποθετώντας τους για μπόλικο διάστημα σε άμυνα ζώνης, κάτι, που δεν συνήθιζε.

Και αν για τον Καλάθη αναφέραμε ότι περιμένουμε τα εκτός έδρας ευρωπαικά παιχνίδια για να δούμε πόσο προοδεύει και που μπορεί να φθάσει, για τον Παναθηναικό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχει όλα τα φόντα να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, Τέπιτς, Καλάθης είναι πολύ δύσκολο να μην παρουσιάσουν βελτίωση, τα κόλπα του Ζοτς όσο περνάει ο καιρός θα εμπεδώνονται περισσότερο από τους παίκτες του, υπάρχει ισχυρός κορμός παικτών, που μόνο απαρατήρητος δεν περνάει. Δεν το βλέπουμε πολύ πιθανό ο Τέπιτς να ξεπεράσει σε προσφορά Σπανούλη, Σάρας, αλλά σίγουρα την Ευρωλίγκα του 2007 δεν την πήραν οι πολυδιαφημισμενοι Ντελκ και Γιαβτόκας.

Την πήρε εκτός των άλλων ο ταπεινός Μπετσίροβιτς με τον πολύ πιο ταπεινό Βούγιανιτς. Έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...