Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παιδόφιλους αποκάλεσε τους δημοσιογράφους ο Ν. Σαρκοζί!

Σε έξαλλη κατάσταση ο Γάλλος πρόεδρος που κατηγορείται ότι ίσως χρησιμοποίησε παράνομη χρηματοδότηση από εμπόριο όπλων για να χρηματοδοτήσει την πολιτική του καμπάνια τα έβαλε με τους δημοσιογράφους.

Ο Νικολά Σαρκοζί σίγουρα δεν είναι γνωστός για την ψυχραιμία και τους καλούς του τρόπους. Αρκεί να σκεφθεί κανείς...

το ξέσπασμα του απέναντι σε επισκέπτη σε αγροτικό συνέδριο όταν του είπε: "άντε χάσου κακομοίρη" γιατί αρνήθηκε να τον χαιρετίσει δια χειραψίας. Ακόμη πιο πρόσφατα η αντιμετώπιση του στον Ρουμάνο πρωθυπουργό στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ προκάλεσε διάφορα σχόλια και έγινε είδηση στα διεθνή ΜΜΕ το πλάνο με τον Νικολά Σαρκοζί να μιλά απαξιωτικά και να διακόπτει τον Τραϊάν Μπασέσκου.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά τον δημοσιογράφων να αντιμετωπίζουν την οργή του Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος εξοργίστηκε με τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε χρήματα από παράνομο εμπόριο όπλων με το Πακιστάν για την χρηματοδότηση της πολιτικής του καμπάνιας.

"Και εσείς, δεν έχω απολύτως τίποτε εναντίον σας. Μάλλον φαίνεται ότι είστε παιδεραστής. Ποιός μου το είπε; Εγώ έχω αυτή τη βαθιά πεποίθηση. Μπορείτε να δικαιολογηθείτε;» είπε σε δημοσιογράφο ο Νικολά Σαρκοζί για να δείξει ότι δεν μπορεί κάποιος να αποδίδει κατηγορίες χωρίς να έχει αποδείξεις, αναφερόμενος στις υποψίες για διαφθορά σε σχέση με την αγορά των εξοπλισμών.

"Είμαστε σε έναν κόσμο παραφρόνων", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, σε μια off the record συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε τρελές τις κατηγορίες σε βάρος του.

"Δεν υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά σας που πιστεύει ότι θα οργανώσω επιτροπές για τα υποβρύχια στο Πακιστάν, αυτό είναι απίστευτο", είπε. Ο πρόεδρος είπε τη λέξη αυτή δύο ή τρεις φορές, δείχνοντας την οργή του.

"Φίλοι παιδόφιλοι εις το επανιδείν", είπε απομακρυνόμενος από τους δημοσιογράφους τους οποίους θα συναντούσε την επόμενη ημέρα στην συνέντευξη Τύπου.

Η έρευνα αυτή για τις υποψίες διαφθοράς σε σχέση με ένα συμβόλαιο στον εξοπλιστικό τομέα έχει σχέση με εκείνη που αφορά μια επίθεση κατά γαλλικών στόχων το Μάιο του 2002 στο Καράτσι, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ τους 11 Γάλλοι που εργάζονταν στη Διεύθυνση Ναυπηγήσεων και συγκεκριμένα στη ναυπήγηση υποβρυχίων.

Από ένα από τα στοιχεία της έρευνας διαφαίνεται ότι αυτή η επίθεση μπορεί να σημειώθηκε σε αντίποινα για τη διακοπή της καταβολής από τη Γαλλία προμηθειών σε σχέση με το συμβόλαιο αυτό, μετά την εκλογή του Ζακ Σιράκ το 1995.

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας Αλέν Ζιπέ όταν ρωτήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό RTL είπε ότι οι δηλώσεις του προέδρου οφείλονται στην "πίεση την οποία τους ασκούν τα μέσα ενημέρωσης".

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβάλλεται σε τέτοιες πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης που από καιρό σε καιρό ξεσπά. Άνθρωπος είναι", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...