Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να προοδεύσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα...

Αφορμή γι'αυτό το άρθρο στάθηκε η σημερινή ανακοίνωση του πρόεδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Είπα, λοιπόν, να γράψω το τί πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο (κατά τη γνώμη μου πάντα...).

Οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει ΠΟΤΕ να έχουν πραγματική επιθυμία να το εξυγειάνουν από τις καφρίλες και τους τραμπουκισμούς του κάθε χούλιγκαν που πάει στο γήπεδο μόνο για να σπάσει, να κάψει και να δείρει. Μοναδική εξαίρεση σ'αυτό έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα ο Ντέμης Νικολαϊδης που ήταν ο μόνος που ήρθε σε πραγματική κόντρα με αυτό το καθεστώς!



Αντιθέτως, μέχρι σήμερα τους ανέχονται με χαρακτηριστική προθυμία, τους υποστηρίζουν (βλέπε οργανωμένους κλπ) και σε κάποιες περιπτώσεις τους προωθούν, όπως έγινε το Σάββατο το βράδυ, ευθέως ουσιαστικά, από τον Μαρινάκη! Αλλά και οι προγενέστεροι αυτού ή οι υπόλοιποι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην καρέκλα του προέδρου άλλων ομάδων λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο (Κόκκαλης, Ψωμιάδης, Γ. Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Χατζηχρήστος που αυτός κανει κουμαντο ουσιαστικα στην ΑΕΚ, Μπέος, Κούγιας κλπ κλπ κλπ).

Απ'την άλλη μεριά, το κράτος μένει εντελώς αμέτοχο σ'αυτήν την εμετική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα, χωρίς να λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο για να περιορίσει λίγο την πλήρη αναρχία που επικρατεί! Αφήνει την απόλυτη πρωτοβουλία στους προέδρους των ομάδων και περισσότερο, μοιραία, σ'αυτόν που έχει τα πιο πολλά λεφτά, ο οποίος παίρνει με το μέρος του ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους ενδιάμεσους. Υπουργοί, υφυπουργοί, πρόεδροι ΕΠΟ, διαιτητές, επόπτες, φροντιστές, μπράβοι, κηπουροί, παρκαδόροι, γκαζόν πάνε με το μέρος του δυνατότερου! Κάτι που, βεβαίως, συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας...

Στην ουσία, λοιπόν, κανείς δεν θέλει να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή και γι'αυτό και δεν αλλάζει τίποτα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλές φορές το παράδειγμα της Αγγλίας που σε μία νύχτα ουσιατικά έλυσε το ίδιο πρόβλημα που ίσως το είχε και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει, αυτό έχουμε! Θα συνεχίζουμε να το λουζόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα εκτός και αν γίνει κανένα πολύνεκρο περισταστατικό και ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ να το λύσουμε νωρίτερα, κάτι που κανείς δεν το εύχεται βεβαίως...

Άρα, λοιπόν και τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού, όσο κι αν τον τιμάει που την εξέδωσε έστω χωρίς να την πιστεύει, τη θεωρώ πράγματι "κωλοτούμπα", γιατί δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ σημάδι ότι θέλει να κάνει αυτό που από την αρχή της προεδρίας του έλεγε: να εξυγειάνει δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μόνη λύση είναι η δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση του κράτους. Αυτό, όμως, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει...


Υ.Γ.: Για να μην αρχίσετε να υποθέτετε και να με "εντάσσετε" σε όλες τις πιθανές ομάδες, σας γράφω από μόνος μου ότι είμαι Παναθηναϊκός. Προσπαθώ, όμως, να είμαι αντικειμενικός...

Ευχαρίστως περιμένω τα σχόλιά σας, αρκεί να μην βρίζετε μονο για να βρίζετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...