Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Απόρριψη από Alpha bank της πρότασης συγχώνευσης της Εθνικής

Απέρριψε όμοφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank την πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα "λαμβάνοντας υπόψη", όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA". 






Κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας, σχολιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. της Alpha Bank σχολίασαν μιλώντας στο Capital.gr ότι η πρόταση της Εθνικής δεν είναι μια τυπική πρόταση που επιδέχεται «παζάρι» καθώς οι συνέργειες που προκύπτουν και για τις δυο τράπεζες είναι τεράστιες. Οι κύκλοι της Εθνικής συμπλήρωσαν μάλιστα ότι προτάθηκε και συνδιοίκηση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να φέρουμε εις πέρας την πρόταση που έχουμε υποβάλλει η οποία είναι ευεργετική για τους μετόχους και των δυο τραπεζών και «πλούσια» για τους μετόχους της Alpha Bank. Ο μέτοχος της Alpha Bank με την πρόταση αυτή αυξάνει την περιουσία του κατά 50-60%, πρόκειται για μια προσφορά που δεν έχει προηγούμενο ούτε σε επιθετικές εξαγορές, αναφέρουν οι κύκλοι της Εθνικής. 



Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο 


πηγή: capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...