Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο "σφυρί" τέσσερα ακίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου

Η περίπτωση ενός λαϊκού ειδώλου, συζύγου υπουργού και ανθρώπου με διαχρονικά ισχυρές φιλίες, που εμφανίζεται ως φοροφυγάς και επί 15 χρόνια καταφέρνει να μην πληρώνει το ελληνικό δημόσιο είναι μια εικόνα που παραπέμπει σε μια άλλη Ελλάδα. Σε αυτή που θέλουμε να ξεχάσουμε. 




 








Μπορεί η όλη ιστορία να αδικεί τη φήμη και την απήχηση του Τόλη Βοσκόπουλου στις λαϊκές μάζες, και πιθανόν στην περίπτωσή του να χτίστηκε η βάση για μια νέα πρακτική των μηχανισμών του κράτους απέναντι στους φοροφυγάδες. Μια νέα πρακτική που θα παραπέμπει σ’ αυτή την Ελλάδα που διατυμπανίζει πως επιδιώκει να δει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και χρειάστηκε να θυσιαστεί μια αγαπημένη του «συστήματος» Παπανδρέου, η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου, σύζυγος του Βοσκόπουλου, για να κοπάσουν οι άνεμοι της αμφισβήτησης που έλεγαν πως και πάλι θα βρεθεί τρόπος ο Τόλης να ξεφύγει: Η πρώτη πράξη του «τρωικού πολέμου» κατά της φοροδιαφυγής θα παιχτεί σύντομα, όταν ο άνθρωπος που σαγήνευσε την Ελλάδα με τη φωνή του, θα χάσει την ήδη δεσμευμένη ακίνητη περιουσία του, αφού η δικαστική μάχη στο ΣτΕ δείχνει (και είναι) χαμένη. Πιθανόν βέβαια όχι ολόκληρη την ακίνητη περιουσία του, αλλά όση είναι ακόμα στο όνομά του. 



Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο




πηγή: capital.gr





Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...