Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να ΜΗΝ πληρώνουμε στα βενζινάδικα!

Τον τελευταίο καιρό, το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" αφενός έχει γίνει πολύ δημοφιλές και αφετέρου αποκτάει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Βρήκαμε, όμως, ένα σημείο στο οποίο υστερεί χαρακτηριστικά! Το κίνημα αυτό αναφέρεται σε μη πληρωμή του αντιτίμου σε διόδια (απ'όπου και ξεκίνησε) και τελευταία έχει εξαπλωθεί και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών κυρίως στην Αθήνα. Αυτού του είδους, όμως, οι υπηρεσίες έχουν ένα βασικό αρνητικό: είναι, έτσι κι αλλιώς, πολύ φθηνές! €3, €4, €5 τα διόδια, εξαιρουμένων των διοδίων της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου και €1,40 τα λεωφορεία, τρένα, Μετρό κλπ. Ψίχουλα δηλαδή!

Γι'αυτό, η ομάδα του procatarktiko, για άλλη μια φορά προνοεί, προπορεύεται και μεριμνά για το κοινωνικό σύνολο, εξαπλώνοντας το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" σε άλλες, πιο πολυέξοδες υπηρεσίες!
Θυμίζουμε το Πώς να μην πληρώνουμε στα σουβλατζίδικα, το οποίο το δημοσιεύσαμε με την σημαντική συμβολή του tro-mpa-ktiko! Τώρα, με δική μας πρωτοβουλία και με γνώμονα το κοινό συμφέρον σας παρουσιάζουμε το "Πώς να μην πληρώνουμε στα βενζινάδικα" σε 10 απλά βήματα! Πάμε!


1. Φροντίζουμε να έχει αδειάσει σχεδόν το ρεζερβουάρ. Αφού θα βάλουμε που θα βάλουμε τσάμπα, να το ευχαριστηθούμε.

2. Πάμε σε ένα βενζινάδικο κατά προτίμηση μακριά από τη γειτονιά μας για ευνόητους λόγους...

3. Το βενζινάδικο πρέπει να είναι σε στενό και όχι σε κεντρική οδό, ώστε η έξοδος να μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί έλεγχος στο δρόμο.

4. Παρκάρουμε ώστε το ρεζαρβουάρ να βρίσκεται απ'την ανάποδη απ΄την αντλία και περιμένουμε να έρθει ο Πακιστανός να μας ρωτήσει πόσο να βάλει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην χρειαστεί να κατέβουμε για να ανοίξουμε και να κλείσουμε το ρεζερβουάρ!

5. Μόλις έρχεται, κατεβάζουμε ελαφρώς το παράθυρο και του λέμε με στυλ άνετου: "Γέμισέ το".   "Γκέμισέ το" επαναλαμβάνει ο συμπαθής κατά τα άλλα μετανάστης και πιάνει δουλειά.

6. Επειδή θα αργήσει να γεμίσει και επειδή είμαστε καλοί πελάτες, αφού περιμένει να πάρει από εμάς πάνω από €50, αρχίζει να καθαρίζει τα τζάμια. Γιατί να χαλάσουμε 5-10-15 σεντς στον συμπατριώτη του στο φανάρι, αφού αυτός μας τα κάνει δωρεάν?? Είπαμε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Αφού κάνει το μπροστά και το πίσω, του ζητάμε ευγενικά (ή μη) να καθαρίσει και τα πλαϊνά, γιατί δεν βλέπουμε τίποτα! Αν έχει χρόνο, του λέμε να ρίξει και μια ματιά στον αέρα στα λάστιχα, γιατί πάμε ταξίδι...

7. Όταν τελειώσει με αυτές τις ψιλοδουλίτσες, μας φέρνει την απόδειξη πριν πάει να βγάλει την αντλία απ'το ρεζαρβουάρ! Αν δούμε ότι πάει να τα κάνει ανάποδα, του το λέμε εμείς να φέρει την απόδειξη πρώτα! Ε όχι να κλέβουμε και το κράτος!!

8. Μόλις μας τη φέρνει, κάνουμε ότι ψάχνουμε στο πορτοφόλι να βρούμε τα λεφτά. Εν τω μεταξύ αυτός πάει να βγάλει την αντλία και να κλείσει την τάπα. Εμείς, φυσικά, παρακολουθούμε διακριτικά σε στυλ James Bond τις κινήσεις του!

9. Μόλις βγάλει την αντλία και μέχρι να τοποθετήσει την τάπα, εμείς έχουμε ήδη βάλει μπροστά! Τοποθετεί την τάπα μέχρι να ακουστεί ο ήχος του κλειδώματος και με την αντλία στο χέρι, πάει να την τοποθετήσει στη θέση της, ενώ εμείς έχουμε βάλει ήδη 1η! Αυτή είναι η στιγμή που περιμέναμε!!

10. Γκαζώνουμε το αμάξι και φεύγουμε σαν τον άνεμο φωνάζοντας ταυτόχρονα κάτι επαναστατικό! (Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Ζήτω το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", γ@μιέτ@ι ο Θρύλος κι ο Πειραιάς ή ό,τι άλλο θέλουμε).

Αυτό ήταν! Μόλις γεμίσαμε το αυτοκίνητο ΔΩΡΕΑΝ!!

Τί άλλο θέλετε πια????

Όποιος το διάβασε μου χρωστάει προμήθεια απ'τα λεφτά που γλίτωσε! Να μου στείλετε μήνυμα να σας δώσω τον αριθμό λογαριασμού μου να βάλετε τα λεφτά! Άντε, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...