Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο μάγος Μάκης Ψωμιάδης:Πώς τα 11 εκ. ευρώ τα μετέτρεψε σε €10.000!!

«Εισιτήριο διαρκείας» για την ελευθερία του βρήκε ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης στον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που είχε θεσπιστεί επί των ημερών τού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη.

Αυτό για να… γλιτώσει από την εκτέλεση της ποινής των 4 ετών που του επιβλήθηκε για την έκδοση εικονικών τιμολογίων της ΑΕΚ. Οι δικαστέςτουΤριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2009 σφράγισαν με την απόφασή τους την ενοχή του Μ. Ψωμιάδη και του έδειξαν τον δρόμο που οδηγούσε στη φυλακή, κηρύσσοντάς τον ένοχο ομόφωνα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για σειρά φορολογικών παραβάσεων. Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για αποδοχή εικονικών τιμολογίων που αφορούσαν έργα αξίας 11 εκατ. ευρώ, που δεν έγιναν ποτέ στο προπονητήριο των Θρακομακεδόνων.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο που έκρινε κατ’ έφεση την υπόθεσή του (σ.σ.: πρωτοδίκως είχε εκδικαστεί από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών) μείωσε την αρχική του ποινή από 5 σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά αποφάσισε να μην έχει δυνατότητα αναστολής η ποινή του. Γεγονός που πρακτικά σήμαινε ότι ο Μ. Ψωμιάδης, ο οποίος επέλεξε να μην είναι παρών στο δικαστήριο, αλλά να εκπροσωπηθεί – όπως είχε δικαίωμα – από τον δικηγόρο του, θα έπρεπε να συλληφθεί για να εκτελεστεί η ποινή του.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα ο συνήγορός του κ.Χρήστος Στάθης κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων νόμου που ίσχυε τότε και είχε θεσπιστεί με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών, πέτυχε τη μετατροπή της ποινής που είχε επιβληθεί στον Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος πληρώνοντας κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθερία του, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί από την εξέδρα τούς αγώνες της Καβάλας. Ο νόμος εκείνος (3227/2008) προέβλεπε ότι: «Η περιοριστική της ελευθερίας ποινή, η οποία δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη και κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχει καταγνωστεί αμετακλήτως ή καθίσταται αμετάκλητη εντός έξι μηνών, μετατρέπεται με αίτηση του καταδικασθέντος σε χρηματική». Το προνομιακό αυτό καθεστώς για καλή τύχη του Μ. Ψωμιάδη, πριν από την καταδίκη του, επεκτάθηκε χρονικά κι έτσι αποτέλεσε «σωσίβιο» γιατον κατηγορούμενο, ο οποίος πλήρωσε λιγότερα από 10.000 ευρώ εξαγοράζοντας ουσιαστικά την ποινή του.

Αξίζει τέλος να σημειωθείότι παρά τη μετατροπή εκείνης της ποινής, ο Μ. Ψωμιάδης έχει και άλλη εκκρεμότητα με τη ∆ικαιοσύνη, καθώς έχει παραπεμφθεί και για υπόθεση υπεξαίρεσης που αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...