Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Θα μπορούσε να είχε εκραγεί το αεροπλάνο της Qantas»

Το αεροπλάνο της Qantas θα μπορούσε να είχε ανατιναχθεί στον αέρα λόγω της βλάβης που υπέστη στη διάρκεια της πτήσης στις 4 Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sydney Morning Herald», τα στοιχεία προκαταρκτικής έρευνας για το ατύχημα δείχνουν ότι κόπηκε ένας σωλήνας τροφοδοσίας καυσίμου του Airbus A380, βλάβη η οποία ήταν τόσο σοβαρή που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την ανατίναξη του αεροσκάφους εν πτήσει.

Το ατύχημα συνέβη όταν τμήματα του κινητήρα της Rolls Royce διατρύπησαν το φτερό του αεροσκάφους, λίγο έλειψε να τρυπήσουν μία από τις δεξαμενές καυσίμων, αλλά, τελικά, έκοψαν έναν σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου.
Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γούντγουορντ της Αυστραλιανής και Διεθνούς Ενωσης Πιλότων, που δηλώνει ότι μίλησε με τον πιλότο του συγκεκριμένου αεροσκάφους, οι βλάβες που υπέστη ήταν τέτοιες, που θα μπορούσε να έχει ανατιναχθεί εν πτήσει.
Ο Αντριαν Μούριτζ, διευθυντής της υπηρεσίας αεροναυτικής του πανεπιστημίου RMIT της Μελβούρνης, θεωρεί ότι η Qantas ήταν «πολύ, πολύ τυχερή» που δεν ανεφλέγησαν τα χιλιάδες λίτρα καυσίμου στη δεξαμενή της.

«Εάν αναφλέγονταν τα καύσιμα, το αεροσκάφος θα ανατιναζόταν», δήλωσε στη Sydney Morning Herald.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...