Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Check up: ποια προβλήματα υγείας διερευνά

Σήμερα η ιατρική επιστήμη, έχει αποδείξει την σημασία του εξατομικευμένου ιατρικού check up, μοναδικού για κάθε άνθρωπο. Ο σφαιρικά και άριστα ενημερωμένος ιατρός με κλινική εμπειρία, κατά την ετήσια προληπτική εξέταση, εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τον οργανισμό, από την κλινική εξέταση που πραγματοποιεί, το κληρονομικό ιστορικό του ατόμου, την επαγγελματική του έκθεση σε ουσίες, τον τρόπο διαβίωσής του, τα νοσήματα από τα οποία έχει ήδη νοσήσει, την συγκριτική αξιολόγηση του οργανισμού από έτος σε έτος και συγκροτεί το εξατομικευμένο πακέτο προληπτικών εξετάσεων, μοναδικό για κάθε άνθρωπο.
 Για παράδειγμα, άλλο προληπτικό check up πρέπει να κάνει ένας άντρας 50 ετών, που επιμένει να καπνίζει και ανευρίσκεται βρογχόσπασμος, που δεν υπήρχε κατά τα προηγούμενα έτη στην κλινική εξέταση, άλλο ο ίδιος άντρας σε ηλικία 25 ετών, άλλο μία υγιής κατά την κλινική εξέταση γυναίκα, με κληρονομικό ιστορικό καρκίνου παχέως εντέρου.
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι περιλαμβάνουν συχνά, γενική αίματος, μετρήσεις σακχάρου, ουρικού οξέως, τριγλυκεριδίων, χοληστερόλης και γενική ούρων.

 
Συνήθεις νοσηρές διαταραχές που διαπιστώνονται σε εργαστηριακούς ελέγχους
 
Αναιμία 
Αύξηση σακχάρου αίματος ('ζάχαρο') 
Αύξηση χοληστερόλης ('χοληστερίνη') 
Αύξηση ουρικού οξέως  
Aύξηση τριγλυκεριδίων 
Ανίχνευση μικροβίων ή διαφόρων μικροοργανισμών στα ούρα   

Για λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...