Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δίαιτα; Προσοχή στην δυσκοιλιότητα

Όταν ένα άτομο ξεκινάει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει ο οργανισμός του να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έτσι, πέρα από ένα γενικό βιοχημικό έλεγχο που πρέπει να γίνεται στην αρχή του προγράμματος, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα τυχόν προβλήματα που θα δυσχεράνουν την απώλεια του βάρους.
Στην αρχή οποιουδήποτε προγράμματος συχνά έχει παρατηρηθεί η εμφάνιση δυσκοιλιότητας. Αυτό συμβαίνει είτε για ψυχολογικούς λόγους από την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, είτε ακόμη λόγω του μικρότερου όγκου κοπράνων από τη μειωμένη πρόσληψη τροφής.
Ένα άτομο παρουσιάζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας όταν έχει τρεις ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν καθημερινές κενώσεις, αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. Κατά καιρούς όλοι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, αλλά τις περισσότερες φορές το πρόβλημα διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα και δεν είναι σοβαρό.
Για να μπορέσει λοιπόν το άτομο να νιώσει καλύτερα, θα πρέπει να ρυθμιστεί η λειτουργία του γαστρεντερικού του συστήματος. Αυτό θέλει κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να επέλθει η φυσιολογική πεπτική λειτουργία.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το άτομο μπορεί να βοηθηθεί άμεσα από φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και τα περισσότερα δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή, ενώ μπορούν να προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βοηθήσουν το έντερο να επανέλθει στo φυσιολογικό του ρυθμό. Πάντα να συμβουλεύεστε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας.
 
Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το άτομο που παρουσιάζει το πρόβλημα; 

 Για να τα δείτε, κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...