Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Ανήσυχη για το μέλλον του ευρώ εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ μετά την ιρλανδική κρίση

 «Διακυβεύεται το μέλλον του νομίσματος»

«Αντιμετωπίζουμε μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, σε ό,τι αφορά το ευρώ» μετά την επέκταση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ιρλανδία, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ομιλία της στην Ομοσπονδία των Εργοδοτών στο Βερολίνο η καγκελάριος τόνισε ότι...
«διακυβεύεται το ίδιο το κοινό μας νόμισμα» για να προσθέσει ότι «θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

«Δεν θέλω να σκιαγραφήσω μία εικόνα δραματική», είπε και σε μία αναφορά στην κρίση στην Ελλάδα πρόσθεσε, «επισημαίνω, όμως, ότι πριν από ένα έτος δε μπορούσαμε να φανταστούμε τον δημόσιο διάλογο που προκλήθηκε την άνοιξη, αλλά (δεν μπορούσαμε να φανταστούμε) και τα μέτρα, που υπήρξε ανάγκη να ληφθούν».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ζητούμε σκληρά μέτρα, με αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε, με σθένος, το ευρώ» είπε.

Στη συνέχεια η καγκελάριος παρέβαλε την ελληνική κρίση με την ιρλανδική, την οποία πάντως αποκάλεσε «ανησυχητική» ενώ απέδωσε την κρίση του ιρλανδικού προϋπολογισμού «στον προβληματικό τραπεζικό τομέα».

Ακόμη κάλεσε «τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει, στο μέλλον, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πολύ περισσότερο που ιδιώτες κέρδισαν πάρα πολλά χρήματα, με την απόκτηση-διάθεση κρατικών ομολόγων».

«Οι ιδιώτες δανειστές και στο μέλλον θα πρέπει να συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...