Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα κόκκινα χείλη ανάβουν φωτιές

Μην ανοιγοκλείνετε τσαχπίνικα τα βλέφαρα, μην τινάζετε τα μαλλιά σας, μην ρίχνετε ερωτικές ματιές στο αντικείμενο του πόθου σας. Οι επιστήμονες το δηλώνουν ξεκάθαρα: Οι άνδρες έλκονται από τα όμορφα, καλοσχηματισμένα χείλη, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός της. Οπότε αν θέλετε να τον κατακτήσετε εξασκηθείτε στο... χαμόγελο!

Και να θυμάστε
ότι το κόκκινο κραγιόν είναι το χρώμα στο οποίο κανείς άνδρας δεν μπορεί να αντισταθεί, συμβουλεύει η Daily Mail.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένας άνδρας, δέκα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη γνωριμία, θα περάσει σχεδόν μισό από τον χρόνο της συνάντησης... χαζεύοντας τα χείλη της. Αν εκείνη φορά και κραγιόν, αυτός θα δυσκολευτεί πολύ να κοιτάξει αλλού. Μάλιστα, αν ο χρωματισμός του κραγιόν είναι ροζ, τα χείλη της θα ελκύσουν το βλέμμα του για 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ αν είναι κόκκινο το βλέμμα του θα μείνει καρφωμένο στα χείλη της για 7,3 δευτερόλεπτα χωρίς ανοιγοκλείσιμο ματιών.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην κίνηση των ματιών των ανδρών, όταν τους παρουσίασαν εικόνες διαφορετικών γυναικών.

Όταν οι γυναίκες φορούσαν κραγιόν, οι άνδρες παρέμεναν προσηλωμένοι στην εικόνα τους περίπου 7 δευτερόλεπτα, «δαπανώντας» 0,95 δευτ. κοιτώντας τα μάτια τους, 0,85 δευτ. τα μαλλιά και το υπόλοιπο τα χείλη.

Αντιθέτως, όταν οι γυναίκες δεν φορούσαν κραγιόν, οι εθελοντές κουράζονταν να κοιτούν τα χείλη – όπου το βλέμμα τους περιοριζόταν στα 2,2 δευτερόλεπτα - και επικεντρώνονταν κυρίως στα μάτια των γυναικών, όπου «δαπανούσαν» 2,97 δευτερόλεπτα και στις μύτες 2,77.

Τα «γεμάτα», σαρκώδη χείλη ήταν το χαρακτηριστικό που θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό απ’ όλους, αλλά και τα λεπτά χείλη βαμμένα σωστά και με το κατάλληλο κραγιόν συγκέντρωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι αν ήταν α΄βαφα κατά 40%.

Οι ερευνητές δήλωσαν στην Daily Mail: «Αυτή η έρευνα υποδεικνύει πως τα χείλη είναι το πιο αισθησιακό σημείο σ’ ένα γυναικείο σώμα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική έλξη. Γεμάτα και κόκκινα χείλη είναι ο τέλειος συνδυασμός για να εξιτάρουν το ενδιαφέρον ενός άνδρα. Επίσης, γυναίκες που φορούν πάντα κραγιόν, ανεξαρτήτως σχήματος και μεγέθους χειλιών, προσελκύουν το ενδιαφέρον και αιχμαλωτίζουν τα αντρικά βλέμματα, σε σχέση με εκείνες που δεν φορούν κραγιόν».

«Για αιώνες οι γυναίκες ζωγράφιζαν τα χείλη τους με κόκκινο χρώμα, θεωρώντας το σύμβολο ομορφιάς, ενώ οι πρώτες γυναίκες που το υιοθέτησαν θεωρείται πως είναι οι Αιγύπτιος που έβαφαν κόκκινα χείλη και μάγουλα για να τονίσουν την ελκυστικότητά τους.», πρόσθεσαν.
Η έρευνα προτείνει πως τα κόκκινα χείλη και η ελκυστικότητα μιας γυναίκας αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να «ταλαιπωρήσουν» τα αντρικά μάτια. Επίσης, το κόκκινο κραγιόν θεωρείται το μεγαλύτερο όπλο μιας γυναίκας στο να αιχμαλωτίζει βλέμματα και να ελκύει άνδρες.

 TOP TEN

1. Angelina Jolie
2. Scarlett Johansson
3. Cheryl Cole
4. Jessica Alba
5. Beyonce Knowles
6. Halle Berry
7. Megan Fox
8. Eva Mendes
9. Kimberley Walsh
10. Nicole Scherzinger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...