Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση την Πέμπτη για το "χαράτσι" στα συμβόλαια ζωής

Την προσεχή Πέμπτη, το πρωί, όπως αναφέρουν πληροφορίες του nextdeal.gr θα ξεκαθαρίσει η ασφαλιστική αγορά ποια στάση θα κρατήσει σχετικά με την εισφορά που θα επιβληθεί στα συμβόλαια ζωής προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής. Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Γιώργος Κώτσαλος σε μία προσπάθεια να επιτύχει την πλήρη συναίνεση σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα πρότεινε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνάντηση όλων των εταιρειών ζωής όπου και θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Το θέμα συζητήθηκε και στο σημερινό (Τρίτη) διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΕΕ. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΕΕ ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη για τις συζητήσεις που είχε με παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος και τον πρόεδρο του Εγγυητικού κ. Κλεάνθη Παπανίκα σχετικά με το που μπορεί να διαμορφωθεί το ύψος της εισφοράς στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής. Επισημαίνεται ότι η ΕΑΕΕ είναι αντίθετη στη λύση χρηματοδότησης που επελέγη από την πολιτεία, (εισφορά επί των ασφαλίστρων) αλλά και στο ύψος της εισφοράς (μέχρι 1,5%).

Το θέμα αφορά πρωτίστως τους καταναλωτές οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν ένα επιπλέον «χαράτσι» στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής. Σημειώνεται ότι η σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Λευκής Βίβλου σε ότι αφορά τα εγγυητικά κεφάλαια ζωής σε όλη την Ευρώπη είναι οι εισφορές να βρίσκονται στο 0,2% επί των ασφαλίστρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...