Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα για 400.000 ανέργους

Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων και άλλων ευπαθών ομάδων για το 2011 για παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης αποφασίστηκε σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής η σύσκεψη αυτή αφορά:

- Ανέργους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών με μόνη προϋπόθεση την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Ανέργους ηλικίας από 30 ετών και άνω που έχουν συμπληρώσει δυο τουλάχιστον έτη ασφάλισης στο ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ. Ο χρόνος ασφάλισης για κάθε έτος μετά το 30ο προσαυξάνεται κατά 100 ημέρες ασφάλισης και μέχρι συμπλήρωσης 3000 ημερών ασφάλισης.

- Εργαζόμενους που συμπλήρωσαν το 2010, πενήντα ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε φορέα (αντί των 70 ημερών που ισχύει σήμερα).

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέτρα αυτά με βάση τα σημερινά δεδομένα αφορούν περίπου 400.000 ανέργους.

Το έκτακτο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος ψηφίζεται η διάταξη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500.000 χαμηλοσυνταξιούχων που θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...