Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

This is… Athens

Τις δικές του «Θερμοπύλες» έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός όταν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και με οδηγό αυτή την παράδοση θέλει να πάρει τουλάχιστον τον έναν βαθμό απόψε (21:45 ΝΕΤ).







Περίοδος 2001-2002, Λεωφόρος και ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Μπασινά κερδίζει 1-0 την Μπαρτσελόνα του Ριβάλντο. Τέσσερα χρόνια μετά (2005-2006) οι «μπλαουγκράνα» ξαναέρχονται για ρεβάνς, αλλά ο Ροναλντίνιο πέφτει πάνω τον Βύντρα και το ματς «κολλάει» στο 0-0. Είναι δυνατόν να φοβηθεί τώρα που είναι και η τελευταία του ευκαιρία για να διεκδικήσει μια θέση για τη συνέχεια είτε του Champions, είτε του Europa League.

Οι «πράσινοι» με δύο νίκες μπορούν να ελπίζουν ακόμα στη δεύτερη θέση, αλλά θέλουν και νίκη της Ρούμπιν επί της Κοπεγχάγης. Από την άλλη αυτό είναι και δίκοπο μαχαίρι αφού έτσι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης, αφού για το Europa League συμφέρει νίκη των Δανών.

«Δείτε τους στα μάτια»

Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του την καλύτερη, κατά πολλούς, ομάδα στον κόσμο. Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να ξεκινήσει επιτυχημένα τη θητεία του τον πάγκο των νταμπλούχων Ελλάδος και γι αυτό ζήτησε να αναλάβει από τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο πολύπειρος (34 αγώνες/16 νίκες-8 ισοπαλίες-10 ήττες) σε ευρωπαϊκά ματς τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού όπως τους τόνισε θα κριθούν όλοι τις επόμενες ημέρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα δείχνουν στο γεγονός ότι ο κ. Φερέιρα δεν θα αλλάξει το 4-2-3-1. Ο Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Βύντρα δεξιά και Σπυρόπουλο αριστερά στην άμυνα, όπου το κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Μπουμσόνγκ και Καντέ. Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο θα είναι τα αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον Σισέ θα παραταχθούν ο Μαρίνος δεξιά, Χριστοδουλόπουλος αριστερά και Λουίς Γκαρσία στον άξονα.

Εκτός το γνωστό τρίο

Με τεράστια διάθεση προπονήθηκε την Τρίτη ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος ωστόσο έμεινε εκτός αποστολής από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως και ο Σωτήρης Νίνης, προληπτικά. Ο τεχνικός των «πρασίνων» θέλει να δυναμώσουν επαρκώς οι δύο ποδοσφαιριστές για να μην υπάρξει κάποια υποτροπή στο μέλλον και προτιμά να τους χάσει για ένα ματς, έστω και αν αυτό είναι με την Μπαρτσελόνα, παρά από περισσότερα στο μέλλον. Εκτός έμεινε και πάλι ο Σίντνεϊ Γκοβού, όπως και οι Φερνάντες, Ιωαννίδης, Μαρίας, αλλά και ο τιμωρημένος Γιώργος Καραγκούνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...