Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Εγχείριση με το ρομπότ da Vinci

Μία πρωτοποριακή επέμβαση έχει καταχωριστεί τις τελευταίες ημέρες στα αρχεία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. «Ηθικός αυτουργός» ήταν ο επικεφαλής της ομάδας Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου, Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, και φυσικός αυτουργός το περίφημο ρομπότ Da Vinci Si H.D το οποίο «κατοικοεδρεύει» τα τελευταία χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο και πραγματοποιεί δύσκολες και λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο «τυχερός» ασθενής ήταν ένας 52χρονος από τον οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί μόρφωμα στη στοματική κοιλότητα, συγκεκριμένα στη βάση της γλώσσας και πάνω από τις φωνητικές χορδές. Οι ειδικοί αποφάσισαν να υποβάλλουν τον ασθενή στην αφαίρεση όχι με την κλασική συμβατική μέθοδο αλλά με χρησιμοποιώντας τη ρομποτική τεχνική. Ο 52χρονος παρέμεινε στο Ιατρικό Κέντρο για ένα 24ωρο, και έλαβε εξιτήριο έχοντας «κερδίσει» μία αναίμακτη και όχι επώδυνη επέμβαση, μικρής διάρκειας νοσηλεία και γρήγορη αποκατάσταση και επάνοδο στην καθημερινότητά του.
«Με το υπερσύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci Si H.D., που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο νοσοκομείο μας, ανοίγονται νέοι ορίζοντες εφαρμογών ρομποτικής χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Από το 2006 όταν το νοσοκομείο απέκτησε το πρώτο ρομποτικό σύστημα da Vinci που ήρθε στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, Ουρολογίας, Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής. Πλέον η ρομποτική χειρουργική μπορεί να εφαρμόζεται και στην Ωτορινολαρυγγολογία. Όλα αυτά γίνονται πάντοτε με σκοπό την ασφάλεια του ασθενούς και την γρήγορη ανάρρωση» ανέφερε ο κ. Κ.Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...