Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ματ Βγενόπουλου!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρέασε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που σύμφωνα με τo Newsday.gr προχωρά σε αύξηση ΜΚ της Marfin. Κίνηση που προσμετράται θετικά και για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!





Οι δύσκολοι καιροί και η οικονομική κρίση, δεν δείχνουν πως… επηρέασαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος προχωρά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 488.63 εκατ. ευρώ, προμέρισμα 0,22 ευρώ και μετατρέψιμο ομολογιακό 660 εκατ. ευρώ.

Οικονομικοί κύκλοι κάνουν λόγο πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι ιδιαίτερα θετική, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας και τον φόβο της χρεοκοπίας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος γίνεται ακόμα πιο δυνατός, αφού μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο είναι θετικό σημάδι. Όχι μόνο για τις αγορές αλλά και για τον Παναθηναϊκό μιας και ως γνωστό ο mister MIG αποτελεί εκ των βασικών μετόχων της ομάδας και φυσικά το... μελλοντικό αφεντικό της ΠΑΕ από την «αυγή του 2011».

Η αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο θυμίζουμε πως συμπίπτει και με την μεγάλη πιθανότητα αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Παναθηναϊκού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η ρευστότητα της Marfin (που μήνες πριν φάνταζε μικρότερη από ότι σήμερα σύμφωνα με τους οικονομικούς κύκλους) και το γεγονός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου καθιερώνει την τράπεζα και παράλληλα βάζει φρένο σε όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την ευρωστία ή την ρευστότητα της εταιρίας. Πλέον με την δυναμική που αποκτά ο όμιλος δεν αποκλείεται τους προσεχείς μήνες να υπάρξουν και οριστικές εξελίξεις όσο αφορά την μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού βέβαια ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...