Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο μικρός θεός έγινε φυσιολογικό παιδί

 


Η όψη του μικρού προκαλεί σοκ και φόβο σε πολλούς, για τους ντόπιους όμως, είναι η όψη ενός μικρού θεού. Όπως αποκάλυψε η μητέρα του, σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πρόσφατα για το Discovery UK, πολλοί συγχωριανοί της θεωρούσαν τον γιο της, τη μετενσάρκωση ενός Ινδού θεού. Αρκετοί ήταν όμως και εκείνοι που πίστευαν ότι έφερε στη ζωή ένα φάντασμα, ένας τέρας από έναν άλλο κόσμο. Ο μικρούλης δεν είχε πολλές πιθανότητες να ζήσει, η τύχη του όμως άλλαξε όταν ένας γιατρός από τη Βρετανία, ο Dr. Stein, έμαθε για τον Rishabh και τον επισκέφτηκε στο Νεπάλ. Ένα χρόνο μετά, ο Dr. Stein πραγματοποίησε την ριψοκίνδυνη εγχείρηση που τελικά έσωσε τον Rishabh Ghimire.
. Σήμερα, ο μικρούλης δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το παράξενο αγοράκι που πολλοί έβρισκαν αποκρουστικό. Μόνο μερικές ουλές στο στομάχι του φανερώνουν ότι έζησε μια περιπέτεια. Λίγες ημέρες μετά την εγχείρηση, ο μικρός κατάφερε να μπουσουλήσει για πρώτη φορά στη ζωή του αφού δεν κουβαλούσε πλέον τον δίδυμο αδερφό του. Η μητέρα του, τρισευτυχισμένη, δεν μπορεί να πιστέψει ότι η καλή θέληση ενός γιατρού, έσωσε το παιδί της. «Είναι τόσο χαρούμενος. Δεν σταματάει να παίζει και να κινείται. Παλιά δεν μπορούσε ούτε να σταθεί στα γόνατά του», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ η μητέρα.
Στο Νεπάλ τον θεωρούν έναν μικρό θεό, στην Δύση ένα λάθος της φύσης. Είναι μόλις ενός έτους και όμως έχει γνωρίσει τη σκληρή πλευρά της ζωής, από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε.

Ο λόγος για τον Rishabh Ghimire, τον μικρό που γεννήθηκε «κουβαλώντας» πάνω στο μικρό σωματάκι του, το κορμί του νεκρού δίδυμου αδερφού του. Το ακέφαλο σώμα του παρασιτικού διδύμου, ξεπρόβαλε από το στομάχι του μικρού Rishabh, προσθέτοντας στο κορμί του άλλα τέσσερα άκρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...