Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πρόσθετα μέτρα έως 4 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011

Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο προϋπολογισμό ελήφθησαν ουσιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τους αξιωματούχους της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λ.Παπαδήμο.

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, «σε μεγάλο βαθμό τελειώσαμε».
Το «πράσινο φως» στον προϋπολογισμό αναμένεται να δώσει το πρωί της Πέμπτης το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα, θα γίνει εξ ολοκλήρου το 2011 και το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί από τα 22 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ.

Δεδομένου ότι, το Μνημόνιο προβλέπει ήδη μέτρα, ύψους 9,15 δισ. ευρώ, στο νέο προϋπολογισμό αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5 έως 4 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα αυτά θα εστιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους στην «περαιτέρω περιστολή των δαπανών» και δεν θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως τουλάχιστον λένε από το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...