Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Παναθηναϊκό!

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 71.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.


Οι «πράσινοι», που θα καταθέσουν έφεση, θεωρήθηκαν υπότροποι και θα εκτίσουν την ποινή τους στα παιχνίδια με Άρη και Καβάλα, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν ξανά τη βοήθεια του κόσμου τους στις 29 Ιανουαρίου κόντρα στον Εργοτέλη.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή απέρριψε τη θέση των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που υποστήριξαν ότι τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και μάλιστα, στρέφονταν εναντίον της ίδιας της ομάδας. Με βάση αυτό, επικαλέστηκαν το δεδικασμένο της υπόθεσης του προπηλακισμού του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ματς Καλλιθέα-ΑΕΚ, όταν η «Ένωση» τιμωρήθηκε μόνο για τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν από οπαδούς που διαμαρτύρονταν για την κακή πορεία της ομάδας, ενώ όσοι έφτασαν στη φυσούνα αποκρούστηκαν από τους άνδρες ασφαλείας και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, από τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία έκανε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να θεωρηθούν τα επεισόδια μεμονωμένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα την τιμωρία των δύο αγωνιστικών (ουσιαστικά μία και διπλασιασμός της ποινής επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος).
 

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...