Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σισκάουσκας: "Και γιατί να μην έρθω;"

Η αλληλουχία των δεδομένων ήταν συναρπαστική... Αρχικά, το πρωί της Τετάρτης, οι Ισπανοί ανακάλυψαν ότι διαλύεται η ΤΣΣΚΑ και θέλει να ξεφορτωθεί τα βαριά συμβόλαιά της... Αρκετές ώρες αργότερα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για πρώτη φορά στο διάστημα που ξετυλίγεται σαν κουβάρι η σεναριολογία, επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά παίκτη... Οχι αγωνιωδώς! Αλλά αν προκύψει μία καλή περίπτωση, θα έμπαινε στο χορό! Η εικασία (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) των Ισπανών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Δημιουργεί ωστόσο, πεδίοι εξερεύνησης και τελικά ...γιατί όχι;


Ο Ραμούνας Σισκάουσκας απάντησε δίχως ύφος και βαρύ τρόπο στην κλήση μας... Μόλις είχε επιστρέψει στη Μόσχα από την Λιθουανία, όπου πέρασε μία εβδομάδα με την οικογένειά του τα Χριστούγεννα. Κι όπως ομολόγησε... “Δεν έχω ιδέα για ό,τι έχει γραφτεί, δεν έχω ιδέα για ό,τι συμβαίνει στην ΤΣΣΚΑ... Προσωπικά δεν έχω ακούσει τίποτα από όλα αυτά που γράφονται”. Η σχέση του με τον Παναθηναϊκό όμως, είναι ελαφρώς παράξενη. Μην ξεχνάτε ότι είναι που κατάφερε, ακόμα και στη συνείδηση του απλού οπαδού, να ξεπεράσει το απόλυτο είδωλο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στην άτυπη ψηφοφορία για τον κορυφαίο παίκτη του Φάιναλ Φορ της Αθήνας, το 2007. Μπορεί ο τίτλος να κατέληξε στον Μήτσο, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που διαφώνησαν τότε. Και δεν είναι μικρό πράγμα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ο Σίσκα, έχοντας κερδίσει ήδη μία μόνιμη θέση στις καρδιές των οπαδών, αλλά και των συμπαικτών του, με τον πλέον αδιάκριτο τρόπο αποφάσισε να αποδεχθεί την αμύθητη προσφορά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκαλώντας ένα απίστευτο σοκ στους πράσινους. Ποτέ όμως δεν κατηγορήθηκε ως προδότης, ή λιγόψυχος. Διότι όλοι, έχουν κρίση και καταλαβαίνουν ότι αφενός ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθεί την πρόταση των Ρώσων, που, πολύ περισσότερο, για να ταξιδέψει και να γίνει Κροίσος σε μία πόλη που απέχει ελάχιστες ώρες από την πατρίδα του ...σπιτόγατου Σίσκα. Λέτε να ήρθε η ώρα, ο Παναθηναϊκός να θελήσει την επιστροφή του; Αποδείξεις δεν υπάρχουν... Ενδείξεις ναι! Και ο ίδιος, χαμογελαστός και διόλου πιεσμένος (όπως τον ακούγαμε από το τηλέφωνο) απάντησε... “Και γιατί όχι; Γιατί να μην επιστρέψω;” απάντησε στην ερώτηση μας... Η ΤΣΣΚΑ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τα χρήματα δεν γεμίζουν τσουβάλια όπως παλιότερα και ο ίδιος, παρότι είναι πια 3 χρόνια μεγαλύτερος, δεν χάνει τη φιλοδοξία του. “Κοίτα... Ειλικρινά δεν έχω ακούσει τίποτα. Και ουδείς με έχει πλησιάσει. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα στην οποία πέρασα μερικές απίστευτες στιγμές. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα. Είμαστε επαγγελματίες όμως. Και κανείς δε θα έλεγε όχι στην διεκδίκηση της Ευρωλίγκα για ακόμα μία χρονιά. Η συζήτηση που κάνουμε είναι τελείως υποθετική. Αν τυχόν προκύψει ενδιαφέρον και φύγουμε από τα “αν”, τότε θα σκεφτώ και θα απαντήσω”. Ο Σίσκα όπως πάντα, ήταν ευγενέστατος... Και το πιο σημαντικό είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κι αν έκανε ο Παναθηναϊκός, δε θα έβρισκε την πόρτα κλειστή. Μπορεί ο Λιθουανός να έχει δεθεί με την ΤΣΣΚΑ, αλλά όπως είπε... “Είναι πρόκληση για κάθε αθλητή να διεκδικεί τον τίτλο, οπότε...”.

Βεβαίως η περίπτωσή του είναι αρκετά περιπλεγμένη. Εχει αρκετά μεγάλο συμβόλαιο στη Μόσχα, έμεινε για πολύ καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά ...είναι ο Σίσκα. Κι αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν παίκτη για να προσθέσει στο ρόστερ του, αυτός είναι ο ιδανικός. Τα στοιχεία που διαθέτει, είναι αυτά ακριβώς που λείπουν από τον Παναθηναϊκό. Και μπορεί να υπάρχει Σάτο και Περπέρογλου στην περιφέρεια, αλλά ο Σίσκα μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις μακριά από το καλάθι, να δώσει ανάσες στον Διαμαντίδη, να δημιουργήσει, να ποστάρει, να σουτάρει. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι οικονομικό. Και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς έδειξε με μία κίνηση του χεριού του στη συνέντευξη Τύπου με τον αγώνα με τον Αρη ότι σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, ότι υπολογίζει πολύ στα χρήματα και να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εποχές για αλόγιστες σπατάλες. Αν όμως ο Σίσκα είναι στην αγορά, τότε δεν αποκλείεται να αλλάζουν τα πράγματα. Εξάλλου ένα μέρος του συμβολαίου του έχει ήδη καλυφθεί από τους Ρώσους.

Πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...