Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Η εξέλιξη της τεχνολογίας: 3D κινητά

Μέχρι το 2015 τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να δείχνουν όποιον σας καλεί σε εικόνα 3D και οι φορητοί υπολογιστές θα λειτουργούν με κινητική ενέργεια.

Τουλάχιστον αυτό είναι που διαβλέπει στο μέλλον μας η IBΜ!

Οι... μελλοντικές  προβλέψεις της μεγάλης πολυεθνικής  είναι μέρος μίας ετήσιας παράδοσης για την Armonk, εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία κάνει μελέτες στο ποιες ιδέες είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Οι "ολογραφικές" συνομιλίες μέσω κινητού είναι στην κορυφή φέτος. Άλλες προβλέψεις φαίνεται να συμπεριλαμβάνουν υπολογιστές που προβλέπουν που θα γίνει μποτιλιάρισμα, πληροφορίες για την αλλαγή καιρού από εγκατεστημένους σένσορες σε κινητά και αυτοκίνητα και πόλεις οι οποίες χρησιμοποιούν ως ενέργεια την θερμότητα των server!

Για τους περισσότερους  αυτά είναι όνειρα... χειμερινής νυκτός. Για την ΙΒΜ όμως η οποία είναι μία από τις λίγες πολυεθνικές η οποία έχει τμήμα το οποίο ασχολείται μόνο με τέτοια projects μακράς διάρκειας. Η IBM διέθεσε πέρυσι και μόνο, 5.8 δισ. δολάρια σε Research and Development, ήτοι περίπου το 6.1% του συνολικού της τζίρου.

Σε σχέση με τα προαναφερθέντα μελλοντικά τεχνολογικά  θαύματα η IBM "βλέπει" ανάπτυξη της πράσινης επιστήμης του περιβάλλοντος με σένσορες και δεδομένα τα οποία θα προέρχονται από πορτοφόλια, κινητά και άλλα καθημερινά αντικείμενα ανθρώπων.

Επίσης, άξιο λόγου  είναι και το γεγονός πως βάση με τις μελέτες της IBM, τα διαδικτυακά περιβάλλοντα τύπου Second Life θα αρχίσουν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.


Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...