Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Όσα δεν ξέρετε για το πρώτο Έλληνα Μaster Chef

To όνομα του, Άκης Πετρετζίκης....
Ίσως να σας φαίνεται άγνωστο αλλά μάλλον το  Άκης σκέτο σας λέει πολλά περισσότερα αφού χθες το βράδυ έγινε ο πρώτος Έλληνας Master Chef.
Μπορεί η προβολή του τελικού να είχε προγραμματιστεί για χθες, οι ιθύνοντες του καναλιού όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν μυστικό το αποτέλεσμα αφού το όνομα του νικητή έχει διαρρεύσει από τη πρώτη σχεδόν στιγμή στη δημοσιότητα.



Στην κουζίνα ολοταχώς
Το πάθος του Άκη για τη μαγειρική προέκυψε σε πολύ μικρή ηλικία. Ο νεαρός σεφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Οι γονείς του πίστευαν ότι έπρεπε να έχει ένα πτυχίο στα χέρια του και μετά να ασχοληθεί με ό,τι του άρεσε. Για το λόγο αυτό, σπούδασε λογιστική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έκανε την πρακτική του για ένα χρόνο στην Εμπορική Τράπεζα και τότε αποφάσισε πως η μεγάλη του αγάπη είναι η μαγειρική.
Αφού ολοκλήρωσε της σπουδές του, ανά 6 μήνες μετακόμιζε από πόλη σε πόλη της Ελλάδας για να μάθει τοπικές συνταγές και να γευτεί παραδοσιακές κουζίνες.
Στη συνέχεια, αποφάσισε να φύγει για την Κρήτη και να εργαστεί σε ξενοδοχείο στην Ελούντα ενώ το παθος του τον οδήγησε στο Λονδίνο όπου και δούλεψε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.
Από τη βρετανική πρωτεύουσα επέστρεψε στη πατρίδα για να φοιτήσει στην καλύτερη σχολή μαγειρικής της χώρας, όταν και προέκυψε η συμμετοχή του στο ριάλιτι που έμελε να γίνει η αρχή μια πολλά υποσχόμενης καριέρας.
Ωστόσο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού πολλά δημοσιεύματα έβαλαν σε "κίνδυνο" τη συμμετοχή του αφού τον ήθελαν επαγγελματία μάγειρα λόγω της εμπειρίας του. Η παραγωγή ενημερώθηκε για τις καταγγελίες αυτές και έδωσε το πράσινο φως στον παίκτη να συνεχίσει στο Master Chef.

Η οικογένεια του
Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του θεωρείται από τις πλέον ευκατάστατες στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο πατέρας του διατηρεί εργοστάσιο παπουτσιών, ο ίδιος, πνεύμα ανήσυχο και "αντιδραστικό", προτιμούσε ανέκαθεν να στηρίζεται στις δυνάμεις του.
Η μητέρα του, κυρία Λίνα υποστήριζε το γιο της σε κάθε βήμα του. Μάλιστα, μετά τη μεγάλη νίκη, μίλησε σε γνωστό περιοδικό λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Από τότε που τον θυμάμαι ανακατευόταν στην κουζίνα και όταν μεγάλωσε η αγαπημένη του συνταγή που έφτιαχνε και παρουσίαζε με περηφάνια στο οικογενειακό μας τραπέζι, ήταν οι κολοκυθοκεφτέδες της θείας του."
Δε συνέβη το ίδιο και με το πατέρα του όμως που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι καθόλου θετικός στο επάγγελμα που διάλεξε ο γιος του. Οι σχέσεις τους μοιάζουν μάλλον τυπικές με την κατάσταση να έχει χειροτερέψει κυρίως μετά τη συμμετοχή του Άκη στο ριάλιτι μαγειρικής. Ο Άκης αποφέυγει να μιλήσει στα μέσα για τις φήμες αυτές ενώ τις τελευταίες ημέρες μετά και τη διεξαγωγή του τελικού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του.

Η αντίστροφη μέτρηση
Οι οντισιόν για να ανακυρηχθεί η πρώτη πενηντάδα ήταν επίπονες και χρονοβόρες. Ακόμα πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για να καταλήξουν οι κριτές στη τελική εικοσάδα που θα έμπαινε στο σπίτι.

Ο Άκης ήταν μέσα σε αυτούς. Σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ο όμορφος νεαρός με τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα μάτια, που φορούσε συχνά – πυκνά καπελάκια τζόκεϊ, έδειχνε σίγουρος για τα πιάτα που ετοίμαζε και έφερνε σε πέρας κάθε δοκιμασία.
Αφού "κατατρόπωσε" δεκαοχτώ επίδοξους μάγειρες προετοιμάστηκε για το μεγάλο τελικό, ο οποίος κατέληξε ανδρική υπόθεση. Διεκδίκησε την πρώτη θέση μαζί με τον Μιχάλη Καλαβρυνό, ο οποίος δεν ήταν εύκολος αντίπαλος μιας και ο νικητής κρίθηκε στο πόντο και μάλιστα από τη βαθμολογία του Δημήτρη Σκαρμούτσου, ο οποίος την πρώτη ημέρα των οντισιόν αρνήθηκε στον Άκη να μπεί στο διαγωνισμό. Θα έλεγε κανείς ότι του χρωστούσε τη νίκη κι αυτό γιατί τον είχε προειδοποιήσει ότι στο πρώτο παραστράτημα θα τον περίμενε στη γωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...