Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Έμποροι ναρκωτικών με εκλεκτή πελατεία..

Ηθοποιοί, μοντέλα, δημοσιογράφοι και ονόματα από τον χώρο του θεάματος, ήταν μεταξύ των πελατών συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες. Σύλληψη του αρχηγού, κατά τη διάρκεια συναλλαγήςΜεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πολλών ειδών, εντόπισαν και κατάσχεσαν οι Αρχές σε μεγάλη επιχείρηση διάλυσης σπείρας η οποία διακινούσε τις ουσίες στην Αττική την Κρήτη αλλά και την Αρκαδία.

Στους πελάτες των εμπόρων συγκαταλέγονται αρκετοί πολίτες "υπεράνω υποψίας", ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και ονόματα τρανταχτά από το χώρο της μόδας και της "σόου μπιζ" γενικότερα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ανάμεσά τους και πρώην εστεμμένη σε καλλιστεία.

Καλά οργανωμένοι
Το αρμόδιο σώμα της ΕΛΑΣ συνέλαβε συνολικά εννέα άτομα, έναν Γάλλο, δύο ομογενείς από Καναδά και ΗΠΑ και έξι Έλληνες, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών της αμερικάνικης δίωξης ναρκωτικών. Στην Αρκαδία συνελήφθησαν ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ένας ηλεκτρολόγος και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας. Στην Αθήνα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος ΙΧ, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας ηλεκτρονικός.

Εγκέφαλος θεωρείται ένας ομογενής από τον Καναδά ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους εισήγαγε από εκεί κοκαϊνη, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας και χάπια έκστασι, τα οποία μετά διακινούσε στην Αττική στην Αρκαδία και στην Κρήτη.

Τα μέλη της συμμορίας, χρησιμοποιούσαν τα κωδικά ονόματα "Στιβ", "Γιόχαν" και "Άλεξ".
Κατασχέθηκαν δύο κιλά και 400 γραμμάρια κοκαϊνης , περίπου 18,5 κιλά κάνναβης, 6.895 χάπια έκστασι, δύο κιλά δυναμίτιδα, πυροκροτητές, φυτίλι, ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και φυσίγγια.
Η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη και έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην συλληφθούν τα μέλη της, γι’ αυτό και η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κράτησε για μεγάλο διάστημα, έξι μήνες, με την παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα από τα μέτρα προστασίας ήταν και οι κρύπτες για τα ναρκωτικά, οι λεγόμενες "καβάτζες", τις οποίες είχαν διασκορπίσει σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Αττική, τους οποίους και νοίκιαζαν και μετά τους χρησιμοποιούσαν για κρυψώνες.

Σε τρεις τέτοιες κρυψώνες βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, στη Γλυφάδα, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι ενώ αλλού βρέθηκαν μικρότερες ποσότητες.

Ακόμη, τα μέλη της συμμορίας προτιμούσαν να δίνουν έξω τα ραντεβού τους για την πώληση των ουσιών και απέφευγαν να κάνουν διακίνηση σε μπαρ ή καφετέριες. Τα ναρκωτικά, τα έφερναν στη χώρα, κρυμμένα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Οι καλοί πελάτες
Περισσότεροι από 100 ήταν οι χρήστες οι οποίοι αγόραζαν τις ουσίες τους από την εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ως πελάτες εμφανίζονται πολίτες από όλους τους χώρους και κοινωνικές τάξεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά τους, όπως λένε πάντα οι πληροφορίες, οι οποίοι προέρχονται από τη «σόου μπιζ» ή αποτελούν τρανταχτά ονόματα στον επαγγελματικό τους χώρο.

Ενδεικτικά αναφέρεται επιχειρηματίας από την Κρήτη ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχείων αλλά ακόμη μοντέλα και πρώην εστεμμένη σταρ.

Ειδικότερα, τα στοιχεία λένε πως ο αρχηγός συνελήφθη κατά τη διάρκεια συναλλαγής.
Ανάμεσά τους, ηθοποιοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και δημοσιογράφοι.

Η διακίνηση γινόταν σε όλη την Αττική, αλλά κυρίως σε προάστια της Αθήνας, όπως το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, η Βούλα, η Γλυφάδα, το Ελληνικό, το Παλαιό Φάληρο, αλλά και στον Πειραιά και την Ηλιούπολη.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια ενώ από την Αστυνομία γίνεται γνωστό πως θα υπάρξει προανάκριση και θα σχηματισθούν δικογραφίες και για τους πελάτες – χρήστες.

Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την ΕΛ.ΑΣ. και τη δίωξη ναρκωτικών είναι να διερευνηθεί κατά πόσο κάποιοι αγοραστές έκαναν και αυτή με τη σειρά τους διακίνηση, αν και πρέπει να θεωρείται βέβαιο για κάποιους από τους ίδιους.  

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...