Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΣΣΑΣ κατόπιν εορτής...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) κοινοποίησε την πρόθεσή του για υποβολή των απόψεών του προς την ΕΠΕΙΑ αναφορικά με το τιθέμενο Σχέδιο Απόφασης σχετικά με τον «Κώδικα Δεοντολογίας των Φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς». Στην ανακοίνωση που εξέλαβε και δημοσιεύει παρακάτω το www.nextdeal.gr, ο ΠΣΣΑΣ εκφράζει παράλληλα την αντίθεσή του προς την προσπάθεια αυτή της ΕΠΕΙΑ καθώς μετά τη διαβούλευση επακολουθεί και η λήξη της θητείας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


ΠΡΟΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠ.Ε.Ι.Α
ΑΘΗΝΑ,  23/11/2010

Κύριοι,

Λάβαμε γνώση του Σχεδίου απόφασης σχετικά με τον «Κώδικα Δεοντολογίας των Φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς» που θέσατε σε διαβούλευση, με λήξη προθεσμίας την  30.11.2010.

Εντός της προκαθορισμένης από Εσάς προθεσμίας, θα υποβάλλουμε τις απόψεις μας επί του κειμένου του σχεδίου απόφασης, αλλά από σήμερα επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Δεν αντιλαμβανόμεθα την σπουδή και θέλησή σας να ασχοληθείτε με ένα τόσο σοβαρό θέμα, που εκκρεμεί και απασχολεί τον κλάδο των διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση δεκαετίες τώρα (τελευταία ρύθμιση όπως γνωρίζετε είναι αυτή του ΠΔ  298/1986!!!).

Βέβαια θα ήταν αξιέπαινη η προσπάθειά σας και θα την επικροτούσαμε ΑΝ λίγες ώρες (στην κυριολεξία) μετά την λήξη της διαβούλευσης  δεν έληγε η θητεία σας!!!  Πέρα από το αντιδεοντολογικό (και στα όρια του νομίμου) του θέματος-για το οποίο θα σας αναφέρουμε πιο κάτω- είναι απορίας άξιο πως σε λίγες ώρες, την 1.12.2010, θα μελετήσετε τις απόψεις των φορέων ( που γνωρίζουμε ότι έχουν «πολλά να πουν» όπως και εμείς), θα τις αξιολογήσετε και θα εγκρίνετε το κείμενο της απόφασης των 12 σελίδων και 21 άρθρων, κατ΄ άρθρο και στο σύνολό του. Επειδή πιστεύουμε είναι λογικά αλλά και δημοκρατικά αδύνατο, σκεπτόμαστε μήπως η διαβούλευση γίνεται για τους τύπους και απλά έχετε αποφασίσει να υπογράψετε την απόφαση σαν τελευταία σας πράξη πριν την εξαφάνιση της επιτροπής Σας. Αυτή όμως θα είναι  «χείρων πλάνη της πρώτης» και κορωνίδα της «αντιδημοκρατικότητας» και «εξαπάτησης» των φορέων διαβούλευσης, με υποψίες  συνδιαλλαγών της τελευταίας στιγμής!!

Πιστεύουμε δε ότι η πράξη σας, αν την πραγματοποιήσετε, θα είναι τα όρια του νομίμου, γιατί όπως γνωρίζετε μια Αρχή στο χρονικό  διάστημα πριν την αποφασισμένη και μετά βεβαιότητας εξαφάνισή της (όπως π.χ μια Κυβέρνηση, όταν έχουν προκηρυχθεί εκλογές) δεν λαμβάνει, χωρίς κυρώσεις, (π.χ ακυρότητας κλπ ) μείζονος σημασίας αποφάσεις, που μάλιστα εκκρεμούν επί δεκαετίες, αλλά περιορίζεται σε τρέχουσα διαχείριση και αντιμετώπιση επίλυσης τρεχουσών συναλλαγών, πολύ δε περισσότερο δεν παίρνει αποφάσεις την τελευταία ημέρα της ζωής της (μέρα που θα πρέπει να περιορίζεται σε εθιμοτυπικές τελετές παράδοσης – παραλαβής!!!)

Σας επισημαίνουμε τα ανωτέρω και σας καλούμε να απόσχετε να λάβετε απόφαση επί του σχεδίου που έχετε θέσει για διαβούλευση. Εντός  των προσεχών ημερών (μέχρι 30.11.2010 ώρα 11.59’) θα λάβετε τις απόψεις μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
 
 
Πηγή: nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...