Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πάνω από 500 οι απεργοί πείνας στις φυλακές της χώρας

Αυξάνεται από μέρα σε μέρα ο αριθμός των κρατούμενων που έχουν κατέβει σε απεργία πείνας και ξεπερνούν πλέον τους 500, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο οι απεργοί πείνας ανέρχονται σε 543 σε σύνολο 12.600 κρατουμένων σε όλη τη χώρα.


Ακόμη, από το συσσίτιο απέχουν οι κρατούμενοι 14 από τα 33 καταστήματα κράτησης της χώρας, σε σύγκριση με τα 16 την Τρίτη.

Ωστόσο, όπως είχε αναφέρει την Τρίτη η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων οι κρατούμενοι που απέχουν από το συσσίτιο την τελευταία εβδομάδα είναι περίπου 9.000 σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας. Άλλοι 1.000 κρατούμενοι, ανέφεραν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, ξεκίνησαν συμβολικά απεργία πείνας από τη Δευτέρα, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Λιντζέρης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση, να επισκεφθούν οι βουλευτές, σε πρώτη φάση, τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και άλλα σωφρονιστικά καταστήματα με κρατούμενους ανήλικους και νεαρούς καθώς και αγροτική φυλακή.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές όλης της χώρας πάνω από 12.100 άτομα, ενώ οι 6.900, δηλαδή το 55% είναι αλλοδαποί. Ο κ.Μπρακουμάτσος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της συμφόρησης των φυλακών, λέγοντας χαρακτηριστικά, «φανταστείτε ένα χώρο σε τετραγωνικά μέτρα τουαλέτας να συμβιώνουν 4 διαφορετικοί άνθρωποι».

Διαβάστε περισσότερα στο www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...