Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Αυξάνονται κατά 2000 τόνους τα σκουπιδια κάθε ημέρα στην Αθήνα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων!!

Κόκκινη κάρτα στον Νικήτα Κακλαμάνη για τη στάση του στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την πρωτεύουσα βγάζουν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αφήνοντας να εννοηθεί πως γίνονται παιχνίδια εις βάρος της δημόσιας υγείας και τον λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου να προχωρήσουν από την Τρίτη σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι λόφοι σκουπιδιών που έχουν ήδη πνίξει την πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα συνεδριάσουν μέσα στην ημέρα για την περαιτέρω στάση τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν το κέντρο της Αθήνας με κονβόι απορριμματοφόρων.

Την ώρα που η κατάσταση έδειχνε να οµαλοποιείται – µετά τη λήξη των απεργιών του συνόλου των δηµοτικών υπαλλήλων και το πρόβληµα που δηµιουργήθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού απολύθηκαν 100 συµβασιούχοι –, το χειρόφρενο που έβαλαν στα απορριµµατοφόρα οι υπάλληλοι του ∆ήµου Αθηναίων οδηγεί εκ νέου στη συσσώρευση περίπου 2.000 τόνων σκουπιδιών την ηµέρα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας ζητούν να λυθεί το θέμα με τους συμβασιούχους και τα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

«Η απεργία αυτή νοµίζω ότι είναι µια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται εµείς να παρακολουθήσουµε απαθείς αυτόν τον εκβιασµό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δηµοτική αρχή», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Ανάλογη υπήρξε η άποψη και του νέου δηµάρχου Αθηναίων, ο οποίος µίλησε για ασυγχώρητη αµέλεια της σηµερινής δηµοτικής αρχής. «∆εν θα είχαµε πρόβληµα αν εγκαίρως είχε προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για συµβασιούχους, που ήταν γνωστό ότι θα λήξουν», σχολίασε ο κ.Καµίνης.

Ολόκληρο το άρθρο  είναι εδώ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...