Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πτώση από 5% ως 9% στις συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ε.Ε. το 2009

Σημαντική έρευνα διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Συμβούλων Μάνατζμεντ (FEACO-European Federation of Management Consultancies Associations), σχετικά με την Ευρωπαϊκή Αγορά Συμβούλων στις 17 χώρες – μέλη της. Για την Ελλάδα στην έρευνα συμμετείχε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ)*, ο οποίος εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρείες παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για το 2009, το μέγεθος, συνολικά, της Ευρωπαϊκής Αγοράς Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σημείωσε, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπως είχε προβλεφθεί, μείωση 5,0% και ανήλθε στα 83,7 δις €. Ειδικότερα για την ελληνική αγορά, το μέγεθός της για το 2009 υπολογίστηκε στα 234,2 εκ. €, που αντιστοιχεί σε μείωση 9,2%.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του κλάδου ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 0,10%, ενώ συνολικά στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 0,68% και μάλιστα σε ανεπτυγμένες χώρες, το ποσοστό υπερβαίνει το 1% (Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία και Δανία).

 Ολόκληρο το άρθρο είναι εδώ.

Πηγή: insurancedaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...