Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα η ανακοίνωση των χωρών που θα αναλάβουν το Μουντιάλ του 2018 και του 2022

Στη Ζυρίχη χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπου λίγο μετά τις 17:10 η FIFA θα ανακοινώσει τις χώρες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022.

Για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2018, φαβορί είναι
η Ρωσία, αφού φέρεταινα είναι η αγαπημένητου Σεπ Μπλάτερ, ενώ η Αγγλία υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί με καχυποψία, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας είναι τρίτο φαβορί, ενώ αυτή των Βελγίου-Ολλανδίας, μάλλον θα αποχωρήσει πρώτη από τη ψηφοφορία.

Για τη διοργάνωση του 2022, το Κατάρ είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας υποσχεθεί το πιο προηγμένο, τεχνολογικά, Μουντιάλ, οι ΗΠΑ υπόσχονται μία επικερδή διοργάνωση, ενώ οι Αυστραλοί ισχυρίζονται ότι κατέχουν τη γερμανική τεχνογνωσία, ώστε να επαναλάβουν την επιτυχία της διοργάνωσης του 2006. Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, αυτές, μάλλον, απλά συμπληρώνουν τη λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά έπειτα από 44 χρόνια, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα ψηφίσει για τις διοργανώτριες χώρες δύο (και όχι ενός) Μουντιάλ.


Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...