Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κρουαζιερόπλοιο έρμαιο σε κακοκαιρία στην Μεσόγειο

Το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο Brilliance of the Seas κτυπήθηκε από έντονη καταιγίδα κατά την διάρκεια ταξιδιού στην Μεσόγειο. Τα γιγαντιαία κύματα ανάγκασαν το πλοίο να «λικνίζεται» επικίνδυνα από την μια πλευρά στην άλλη με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Έπιπλα κατεστραμμένα , τζάμια σπασμένα ήταν μερικά μόνο...
από αυτά που συνέβησαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις του πλοίου με τα κύματα.


Οι 2110 επιβάτες είδαν τα κύματα να φτάνουν έως και το 12 πάτωμα του Brilliance of the Seas και την κρουαζιέρα τους να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η 12ημερη κρουαζιέρα ξεκίνησε από την Ισπανία με προορισμό Ιταλία ,Ελλάδα και Αίγυπτο. Η κακοκαιρία που έπληξε το πλοίο ξεκίνησε λίγο πριν το νησί της Μάλτας. Ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες και το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά εκτός από μερικές αμυχές και μελανιές από τα θραύσματα των σπασμένων τζαμιών.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2002 και κόστισε 350 εκ.δολλάρια. Έχει μήκος 294m και 890 άτομα πλήρωμα ενω μπορεί να φιλοξενήσει 2500 άτομα .Οι εγκαταστάσεις του στα 12 πατώματα περιλαμβάνουν έναν εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης, ένα αίθριο επτά-ορόφων που περιβάλλεται από καταστήματα, μια χαρτοπαικτική λέσχη, μια σειρά των εστιατορίων.


Πηγή: ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...