Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

To καλό γονίδιο του τζόγου..

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα με παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου, που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση, φαίνεται ότι έχουν καλύτερες επιδόσεις στη..


 









λήψη επικίνδυνων οικονομικών αποφάσεων, δεδομένου ότι ελκύονται, συνήθως, από την πιο συμφέρουσα επιλογή που έχουν τη δεδομένη στιγμή.

Σε παλαιότερες μελέτες, είχε φανεί ότι οι διαφορές των ανθρώπων στον τομέα του ρίσκου και των οικονομικών συμφωνιών, επηρεάζονταν κατά πολύ από κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν. Όμως, σήμερα διαπιστώνεται ότι το σημαντικότερο ρόλο τον παίζει και πάλι ένα… γονίδιο!

Οι άνθρωποι, ωστόσο, που έχουν αυτή την παραλλαγή, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιθετική και επικίνδυνη συμπεριφορά. Οι επιστήμονες, άλλωστε, έχουν δώσει στο γονίδιο αυτό το παρατσούκλι «γονίδιο πολεμιστής»!

Αντίθετα με τα όσα μέχρι σήμερα μας έδειχναν τα μοντέλα συμπεριφοράς, δεν είναι κατ’ ανάγκη αντιπαραγωγικό να λαμβάνει κανείς αποφάσεις ρίσκου. Υπάρχουν τελικά κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν πότε πρέπει να το κάνουν και πότε όχι.







πηγή: Capitalhealth.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...