Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αποζημίωση ζητούν από Google, Facebook και Apple πολυεθνικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών

Οι Ευρωπαίοι προμηθευτές τηλεφωνικών υπηρεσιών ζητούν από την Google, την Apple και το Facebook να συνδράμουν στις επενδύσεις τους, λόγω των δισεκατομμυρίων που χρειάστηκαν να ξοδέψουν, για να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο bandwidth που χρειάζονται οι χρήστες, λόγω των νέων υπηρεσιών που προσφέρουν οι τρεις μεγάλες εταιρείες.

Όσο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και Internet συνεχίζουν να προσθέτουν video, μουσική και παιχνίδια, οι προμηθευτές όπως η France Telecom, Telecom Italia, αλλά και η Vodafone, αποζητούν μια νέα συμφωνία, που θα υποχρεώσει τις Apple και Google να πληρώνουν αντίτιμο για την προμήθεια των υπηρεσιών τους.

Ο CEO της France Telecom, Stephane Richard, ανέφερε πως οι προμηθευτές υπηρεσιών πλημμυρίζουν τα δίκτυα χωρίς λόγο και πως θα ήταν σωστό να υπάρχουν χρεώσεις από τους προμηθευτές για την περαιτέρω χρήση.

Ο Richard συνενώθηκε με τον CEO της Telecom Italia, Franco Bernabe και τον CEO της Telefonica, Cesar Alierta, σε ένα «ψυχρό μέτωπο» ενάντια στις εταιρείες του Διαδικτύου. Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι πως, όταν όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Ιnternet μέσω κινητών τηλεφώνων, τότε το κόστος μεγαλύτερων υποδομών  μπορεί να μεγαλώσει τόσο, ώστε να χάσουν το κέρδος της επένδυσής τους.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...