Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυση σε γνωστό ταχυφαγείο..

Μητέρα δύο παιδιών υπέβαλλε μήνυση στα ταχυφαγεία..


McDonald's, ισχυριζόμενη ότι τα παιχνίδια που δίνει το παιδικό γεύμα Happy Meal παρασύρει υπογείως τα παιδιά στην υιοθέτηση ανθυγιεινής διατροφής.

Η Μονέτ Πάρχαμ έχει τη στήριξη του αμερικανικού Κέντρου Επιστημών για το Δημόσιο Συμφέρον και στοχεύει στην κατάργηση των παιχνιδιών στα γεύματα της αλυσίδας που έχουν ως στόχο τα μικρά παιδιά.

Το Κέντρο υποστηρίζει ότι η στρατηγική αυτή κίνηση των McDonald's εκμεταλλεύεται τα παιδιά, μετά από την καταγγελία της Πάρχαμ ότι η έξι ετών κόρη της ζητά συνεχώς να τρώει από τα McDonald's προκειμένου να αποκτήσει όλο και περισσότερα παιχνίδια από το γεύμα.

“Ανησυχώ για την υγεία των παιδιών μου και νομίζω ότι το γρήγορο φαγητό θα πρέπει να αποτελεί την εξαίρεση στη διατροφή τους και όχι τον κανόνα” δηλώνει η Πάρχαμ.

“Είμαι εναντίον των McDonald's γιατί η εταιρεία προσπαθεί να εισβάλει στο μυαλό των παιδιών χωρίς την συγκατάθεση μου και να τους επιβάλει έναν τρόπο κατανάλωσης φαγητού που έχει ως στόχο μόνο το κέρδος και όχι την υγεία τους”.
 

Το Κέντρο Επιστημών επιπλέον θεωρεί πως τα παιδιά δεν έχουν την συνείδηση ή των ωριμότητα να καταλάβουν πως τα παιχνίδια αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από μια στρατηγική προώθησης και διαφήμισης της εταιρείας.

"Κάθε φορά που τα Mcdonald's πατεντάρουν τα Happy Meals, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι ευάλωτα και επιρρεπή στην πλύση εγκεφάλου, παραβιάζοντας τους νόμους υπέρ του καταναλωτή”
, λέει το Κέντρο.

πηγή: cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...