Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Φιάσκο και το νέο Επικουρικό του Κλάδου Ζωής

Με πρόχειρες εκτιμήσεις η Ασφαλιστική Αγορά εκτιμά ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη δημιουργία του Νέου Επικουρικού Ταμείου που θα καλύπτει ζημιές από Εταιρείες που κλείνουν θα συγκεντρώνει γύρω στα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Τα έσοδά του, ως γνωστόν θα προέρχονται από την επιβάρυνση των Ασφαλίστρων Ζωής κατά 1,5%.  Η ΕΑΕΕ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί
γραπτώς στο Υπουργείο, τόσο για το ύψος της εισφοράς του 1,5% όσο και για την αναδρομικότητα της ισχύος του νέου Επικουρικού. Σε όλες σχεδόν τις  Ευρωπαϊκές χώρες η εισφορά δεν υπερβαίνει το 0,3% των Ασφαλίστρων. Όσον αφορά την πρόσφατη έγκριση του Υπουργείου να μεταφερθούν €300.000 από το Κεφάλαιο της ΕΠΕΙΑ στο νέο Επικουρικό Ζωής, τα σχόλια περιττεύουν. Αψυχολόγητες κινήσεις που δυσκολεύεται ο απλός νους να ερμηνεύσει.
Το ποσοστό αυτό σύμφωνα με το σύνολο των Ασφαλίστρων Ζωής που εισπράττει ο Κλάδος, δεν μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ… Τι να πρωτοπληρώσει το Ταμείο με αυτά τα Κεφάλαια… θα αναρωτηθείτε και πώς το υπουργείο έκανε τους υπολογισμούς του; Απάντηση: όπως τους έκανε πάντα και οδήγησε την Ελλάδα στην… Πτώχευση!


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.


Πηγή: insurancedaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...