Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών καφέ-εστιατορίων κατά του αντικαπνιστικού νόμου

Την αντίθεσή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι ιδιοκτήτες επανέλαβαν τη θέση της Ομοσπονδίας τους ότι «όπου η προσέλευση πολιτών είναι υποχρεωτική, να υπάρχει απαγόρευση και όπου είναι προαιρετική, να μπορούν να επιλέγουν».

Οι καταστηματάρχες με συνθήματα, όπως «όπου υπάρχει καπνός... επιλέγουμε», εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το νόμο, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό κάψιμο των αδειών των καταστημάτων τους.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλο.

Το υπουργείο σύμφωνα με ανακοίνωση συνεχίζει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και εντείνει τους ελέγχους.

Δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του προβλήματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού καφέ-μπαρ- Δημήτρης Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι ο νόμος οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τις επιχειρήσεις τους και για αυτό αρκετοί είναι αυτοί που δεν τον εφαρμόζουν.

Οι καταστηματάρχες, φορώντας μαγειρικούς σκούφους και χτυπώντας τύμπανα και μαγειρικά σκεύη πραγματοποίησαν πορεία προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...